U bevindt zich hier: Home | Nieuws

Inloggen?

Behandelmethoden

Wilt u meer weten over een bepaalde behandelmethode? Maak dan hieronder uw keuze!

Houd mij op de hoogte

Vul uw emailadres in en wij houden u via onze nieuwsbrief op de hoogte van het laatste nieuws.


De lente begint, bloemen gaan bloeien, stuifmeel dwarrelt

De lente begint, bloemen gaan bloeien, stuifmeel dwarrelt in de rondte en dieren voelen zich niet lekker in deze tijd van het jaar? Ieder jaar weer?

Desensibiliseren

Allergoloog Bert van Stigt over een desensibilisatietraject:

"Zo haal je echt de oorzaak van een allergie weg"

"Desensibiliseren” betekent ongevoelig maken voor bepaalde stoffen. Bij een allergie betekent ‘desensibiliseren’ dat we een dier ongevoelig maken voor de stof waar hij allergisch voor is.

Het dier heeft al langer, soms jarenlang ernstig last van een geïrriteerde neus, jeukende ogen, jeuk aan de poten (tussen de tenen) en benauwdheid (bij paarden soms de oorzaak van -seizoensgebonden- headshaken). En als het dier al zo lang gevoelig is, reageert zijn immuunsysteem terwijl dat eigenlijk niet nodig is. Anti-allergie medicijnen zoals cortico’s of tabletten werken dan niet genoeg, zij onderdrukken de symptomen wel maar nemen de oorzaak niet weg. Dat gebeurt wel indien de stof, waarvoor het dier gevoelig is, in een verdunning wordt toegediend (gedurende langere tijd, volgens een bepaald schema), zodat het immuunsysteem niet meer overmatig op die stof hoeft te reageren.

Bij hooikoorts en pollen in de lucht is het geven van PUUR druppels met verdunningen van extracten van grassen en stuifmeel van onder andere acacia, berk, beuk, bijvoet, doddegras, eik, Engels raaigras, es, ganzenvoet, gerst, guldenroede, haver, hazelaar, hop, iep, linde, maïs, madeliefje, olijfboom, paardenbloem, populier, rogge, tarwe, vlier, wilg, zachte haver en zwenkgras een goede therapie.

De combinatie van bovengenoemde extracten van pollen is ontwikkeld door dierenartsen op basis van gegevens uit de literatuur en jarenlange praktijkervaring. De specifieke combinatie van bestanddelen zorgt voor een regulerende werking en bevordert het natuurlijke herstelproces. De meest voorkomende allergieën worden aangepakt. Bij dieren waarvan bekend is dat ze reageren op pollen of stuifmeel is het raadzaam om vóór de eerste tekenen van stuifmeel in de lucht al te beginnen met het geven van druppels. In alle overige gevallen dient te worden begonnen zodra de eerste tekenen zich voordoen. Voor het beste effect wordt aangeraden om de druppels tenminste twee pollenseizoenen consistent te gebruiken. In veel gevallen is het daarna niet meer nodig. Ook als de symptomen zich voor het eerst openbaren, dient gelijk te worden gestart met de toediening van de verdunde extracten. Het is belangrijk om goed te kijken naar de reactie van het dier. Met iedere toediening wordt er namelijk een klein beetje van de stof waar het dier allergisch voor is toegediend. Op deze manier went het lichaam hieraan en vermindert de allergie. Wanneer de klachten verergeren na een toediening de volgende keer de halve dosering geven. Zorg altijd voor voeding van een goede kwaliteit.

Bij een gevoeligheid voor mijten, vlooien of staphylococcen, biedt een product met extracten van Aloë vera, Drie kleurig viooltje (Viola tricolor), Heermoes (Equisetum arvense) en een verdund extract van Moerasrozemarijn (Ledum palustre) uitkomst.

Zoeken

Houd mij op de hoogte

Type hieronder uw zoekwoorden in

Zoeken op verkooppunt

Zoeken op verkooppunt

U kunt hier zoeken naar dierenartsen, therapeuten en andere verkoopadressen.

Klik hier voor een overzicht van alle verkooppunten

Zoeken naar producten

Zoeken naar producten


U zoekt een product? Maak
hieronder uw keuze!

Veterinaire Bibliotheek

Zoeken op klacht/aandoening

Meest voorkomende klacht/aandoening:

    Klik hier voor het totale overzicht

    Realisatie: Juice B.V.