U bevindt zich hier: Home | Phytonics | Phytonics Podo comp

Inloggen?

Behandelmethoden

Wilt u meer weten over een bepaalde behandelmethode? Maak dan hieronder uw keuze!

Houd mij op de hoogte

Vul uw emailadres in en wij houden u via onze nieuwsbrief op de hoogte van het laatste nieuws.


Phytonics Podo comp

Voor de hoeven. Bij teveel suikers in het gras.

Geschikt voor: Paard, Pony
Samenstelling: Verdunde extracten van Japanse notenboom (Ginkgo biloba), Moerasrozemarijn (Ledum palustre) en Valkruid (Arnica montana). Bentonite- Montmorillonite. Alcohol 23%.

Indicatie(s):
Voor de hoeven. Bij teveel suikers in het gras.

Eigenschappen per ingrediƫnt: Arnica montana (Valkruid) zorgt dat de haarvaten zich verwijden, waardoor de doorbloeding in de hoef wordt verbeterd. De literatuur beschrijft dierstudies waaruit blijkt dat helenaline en dyhydrohelenaline (sesquiterpenen) hiervoor onder andere verantwoordelijk zijn. Men vermoedt dat door remming van enzymen welke een rol spelen, de verlichtende werking van het valkruid te verklaren zijn. Hoewel sesquiterpeen-lactonen waarschijnlijk de grootste rol spelen in het werkingsmechanisme, zijn er toch ook aanwijzingen dat andere componenten -waaronder flavonglycosiden, polyacetylenen en koffiezuurderivaten- voor een groot deel bijdragen in het geheel.

Ginkgo biloba (Japanse Notenboom) De werkzame bestanddelen ginkgoflavonglycosiden, terpeenlactonen, catechinen, oligomere proanthocyanidinen, bioflavonoïden, steroïden en organische zuren zijn al bijna een eeuw onderwerp van uitgebreid onderzoek. In 1925 vonden de eerste onderzoeken plaats. Enkele jaren later volgden farmacologische experimenten met gezuiverde verbindingen. In 1965 verschenen de eerste gestandaardiseerde extracten in Duitsland. Door een specifieke opwerking van het ruwe extract kon men het gehalte aan biologisch actieve stoffen sterk verhogen. Verhoging tot een factor 50-100 in vergelijking met de ruwe grondstof was mogelijk (50:1). Met dit extract als basis verrichtten deskundigen de eerste klinische onderzoeken naar de werkzaamheid van Ginkgo biloba voor de perifere doorbloeding.

Ledum palustre (Moerasrozemarijn) wordt ingezet voor een goede functie van de uiteinden van de ledematen, bij het paard specifiek voor de hoeven.

Montmorilloniet katalyseert en versterkt de fytotherapeutische ingrediënten.

Himalayazout bevat mineralen- en sporenelementen en bio-energetische frequenties in het Terahertz gebied welke speciaal zijn gekozen bij de genoemde indicaties van dit product.
Dosering en toepassing:

Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.

De optimale dosering is:

Preventief: twee x daags

Paard / Pony 7 – 10 druppels

In acute situaties: drie tot vier keer daags:

Paard / Pony 10 - 15 druppels

20 druppels is circa 1 ml. Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Toediening Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies.

Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.

Adviezen voor gebruik Wanneer dit product preventief ingezet wordt, dan geeft men Podo comp in combinatie met een kuur Phytonics Detox comp en Phytonics Probiotics in het voorjaar. Zodra het paard de wei in gaat wordt er gestart met Phytonics Gluco balance. Podo comp bevordert de doorbloeding in de hoeven. Voor gezonde hoeven en wanneer het gras te rijk is aan suikers dient het rantsoen te worden aangepast, geef hooi van goede kwaliteit en vermijd krachtvoer. Verder moet er aan verlichting gedaan worden. Het paard in nat zand zetten geeft verlichting van de klachten. Wanneer dit niet voldoende is kan PUUR + ondersteunen. Wanneer Podo comp preventief wordt toegepast begin dan in het voorjaar, 3 dagen voor de weidegang.

Behandelingsduur In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Bewaren Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.

Synergie en combinaties met andere producten Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen. Naast dit product raden wij ten zeerste aan om Phytonics Podo comp te combineren met Phytonics Detox comp en Phytonics Gluco balance. Het toedienen van Phytonics Probiotics kan ondersteunend werken. Voor de hoeven wordt ook Phytonics Hoof comp aanbevolen.

Contra-indicaties Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.

Bijwerkingen Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.
Inhoud en Adviesprijs voor consumenten:
50 ml - € 24,95
Verpakking: Druppelflacon
Toelichting: De producten van Phytonics worden uitsluitend verkocht via de dierenarts en gediplomeerd therapeut.

Zoeken

Houd mij op de hoogte

Type hieronder uw zoekwoorden in

Zoeken op verkooppunt

Zoeken op verkooppunt

U kunt hier zoeken naar dierenartsen, therapeuten en andere verkoopadressen.

Klik hier voor een overzicht van alle verkooppunten

Zoeken naar producten

Zoeken naar producten


U zoekt een product? Maak
hieronder uw keuze!

Veterinaire Bibliotheek

Zoeken op klacht/aandoening

Meest voorkomende klacht/aandoening:

    Klik hier voor het totale overzicht

    Realisatie: Juice B.V.