Blog van Katja Slippens - Blazing Amber

Onverwacht afscheid van BATty, een lieve jonge Manchester Terrier

Katja en BATty

En dan moet je ineens, totaal onverwacht, je hond loslaten. Je vriendje, maatje, teamgenoot gaat zomaar dood en komt niet meer terug. Het overkwam Katja Slippens, hondentrainster en enthousiast agility sporter én ambassadeur voor NML health. Haar jonge Manchester Terriër BATty, een (sport)hond volop in ontwikkeling, werd van de een op de andere dag ziek en redde het niet…Katja’s verhaal over het loslaten van haar BATty.

Ik ga op reis en neem mee

Voor Katja Slippens en haar Blazing Amber Team betekent vakantie uiteraard dat ze behendigheidswedstrijden gaan lopen. Lekker!  Straks vertrekken ze met 2 van haar meiden, de Manchester Terriër BATty en Ziva, haar wereldkampioen Mechelaar voor vier weken uitdaging en ontspanning. Ze hebben er zin in!

Sterilisatie? Liever niet... zo blijf je hormonen de baas

Katja Slippens is hondentrainster en samen met haar team Mechelse herders loopt ze menig Agility kampioenschap.

Katja Slippens is hondentrainster en samen met haar team Mechelse herders loopt ze menig Agility kampioenschap. Toen NML health vroeg om haar mening over hormonen en sterilisatie bij haar honden, was ze duidelijk: “Ik heb allemaal meiden, gewoon omdat een teef mijn voorkeur heeft. Ik wil niet bezig zijn met mannelijke hormonen en machogedrag. Ook het snel afgeleid zijn bij leuke teven in de buurt en overal tegen aan plassen en markeren is iets waar ik geen zin in heb. 
 

Jong geleerd… en oud nog steeds in topvorm

Te oud voor topsport? Twaalf jarige Mechelse Herder Alice is het levende bewijs dat sporten op je oude dag wel degelijk kan. De hond schittert nog steeds in de agility sport en komt samen met Katja Slippens en Tom Stricker in april uit op het WK voor Belgische Herdershonden. Katja: “Met goede begeleiding en de juiste ondersteuning met PUUR en Doils is onze trouwe Alice nog steeds in topvorm. We zijn supertrots op haar!”

Het belang van bewegen bij de hond

Voordat je een hond aanschaft is het belangrijk te beseffen dat elke hond beweging nodig heeft. Net als de mens. Natuurlijk maakt het uit wat voor een hond je hebt – het ene ras heeft meer beweging nodig dan de andere en niet elke hond is een sporthond – maar voor elke hond geldt: gevarieerde beweging is de basis voor een gezond hondenlichaam, waarbij een goede opbouw en een balans tussen belasting en rust een voorwaarde is. Agility trainer Katja Slippens deelt haar kennis en ervaring.

Bij de les blijven is geen koud kunstje voor een enthousiaste hond

Agility is topsport voor hond én baasje. Behalve een goede conditie vraagt het ook veel van de concentratie van de hond. Dat is lang niet voor alle honden gemakkelijk, zo weet Agility Sporter Katja Slippens uit ervaring. Ze is blij met de middelen PUUR Rust en Phytonic Strezz, die honden merkbaar rustiger maken, waardoor er ruimte in het brein komt om te leren. Dat maakt de training voor baas en hond nog leuker dan het al is. Lees hier het verhaal over Mechelse herder Dayzee.                

Hond in topvorm: 11- jarige Alice door naar de European Open

‘Dankzij PUUR en andere producten van NML health is onze Belgische herder Alice in topvorm!’ Dat vertelt Katja Slippens van Blazing Amber Training and Coaching. Nog maar net terug van het Wereldkampioenschap voor Belgische herders in Duitsland, plaatste haar 11-jarige kanjer zich afgelopen weekend voor de Agility European Open in Italië. Katja: ‘Wat een toptijden zette Alice neer. We zijn dan ook enorm trots op haar en ook een beetje op ons zelf: het bewijs dat liefde en goede zorg echt het verschil maakt in het laten presteren van je hond.’

Abonneren op RSS - Blog van Katja Slippens - Blazing Amber