Beschuit met muisjes

Zwangere Bella

Op de Canicross wedstrijd in Boschoord 30 september jl., georganiseerd door Canicross NL en Hermien en Barry Beijl, werd Canicrosser Bella ontzettend gemist. Hond Bella verkeerde in de laatste fase van haar eerste zwangerschap en ondersteunde het PUUR Team vanuit haar warme mand. 

Hermien en Barry wilden graag een nestje van Bella en Quincy. Dit vanwege het feit dat het beide stabiele honden zijn en erg sociaal. Om er zeker van te zijn dat de pups goed terecht zouden komen, polsten ze eerst of zij de pups konden plaatsen. Er waren maar liefst zeven liefhebbers. De keuze was gemaakt, Bella zou haar eerste nestje krijgen. De echo liet zien dat er zeven tot acht pups zouden komen. Dus dat moest goed komen. 

Bella is tijdens haar zwangerschap extra ondersteund met Doils Vital en PUUR Resistentia / Weerstand. Doils Vital, een hoog geconcentreerde omega-3 visolie met EPA en DHA voor vitaliteit zowel voor haar als de pups, en PUUR Resistentia als boost voor de weerstand.   

Actieve dame met een stabiel karakter

Bella is een Dobermannteef van de geschatte leeftijd van 4 jaar. Zij is door de Dobermannrescue opgenomen en geplaatst. Ze heeft een slechte start gehad voordat ze gered werd door deze stichting. Toen ze herplaatst werd, kwamen ze er achter dat Bella een hond was die veel ruimte nodig had en aktie wilde. Hermien trainde Bella voor haar eigenaar, maar na wijs overleg besloten ze samen dat Bella bij Barry en Hermien bleef. En ze is niet te vergeten, Quincy’s maatje, ook een herplaatser. Beiden hebben een enorm stabiel karakter, de reden waarom Barry en Hermien deze twee graag wilden kruisen. Zodat er mooie stabiele pups komen. De datum van het dekken werd uiteindelijk 10 augustus, op de verjaardag van een familielid van Barry en Hermien. 

Bevalling

Van woensdag (10 oktober) op donderdagnacht is Bella bevallen van haar pups. Twee dagen eerder dan verwacht. Hermien en Sanne Visser hebben er acht ter wereld zien komen en omdat dat aantal klopte met wat er op de echo te zien was geweest, veronderstelden zij dat het nest compleet was. Bella was druk bezig met haar acht pups en nam haar moederrol meteen al serieus. Na een poosje lieten Hermien en Sanne de kersverse moeder alleen met haar kroost om voor een paar uurtjes naar bed te gaan. De volgende ochtend vonden zij nog een extra cadeautje!

Omdat de weeën verzwakte ondersteunde Hermien Bella tijdens de partus met PUUR Utero. Ook na de bevalling heeft zij nog PUUR Utero toegediend om de baarmoeder van Bella op te schonen en ongemakken te voorkomen. Dit blijft ze de komende week doen, totdat er geen viezigheid meer uit haar vagina komt.  

Kersvers gezin

De komende tijd zullen we Bella en haar pups blijven volgen. Op 7 weken worden door dierenarts Jacqueline van Asselt met de VacciCheck de titers bepaald van de pups en daarmee gekeken naar het juiste moment van vaccineren. Nu eerst rust voor het kersverse gezin. Hermien, Barry en Bella, succes en van harte gefeliciteerd!