Charlotte Willekens van Praktijk de Riethof over wat te doen bij hoofd schudden

Leestijd 3 minuten

Charlotte Willekens van Praktijk de Riethof neemt ons mee in haar succesvolle behandeling met één van onze PUUR producten. Charlotte is klant bij NML vanaf 2004 en heeft dus inmiddels een veelzijdige en ruime ervaring met onze producten. Hoogtijd dat we haar het woord geven. 

Alles weer op de rit

In mijn praktijk werken we met de kennis die wij hebben opgedaan als gediplomeerd dierenarts. Omdat niet altijd alles opgelost kan worden via het reguliere circuit hebben wij ons gespecialiseerd in andere therapie vormen, echter met als basis de reguliere geneeswijze. Dit houdt in dat er bij ons gewerkt wordt met Homeopathie, Acupunctuur, Osteopathie en Acupressuur. Wij hopen daarmee een volledige behandeling aan te kunnen bieden om alles weer‚ 'op de rit’ te krijgen.

Uit de praktijk van paardenarts Charlotte Willekens

Ik gebruik regelmatig de PUUR druppel op basis van Acacia, Berk (Betula alba), Bijvoet, Eik, Es, Ganzenvoet, Grassen, Doddegras, Engels raaigras, Haver (Avena sativa), Gerst, Echte guldenroede (Solidago virgaurea), Hazelaar (Corylus avellana), Hop (Humulus lupulus), Linde, Maïs, Madeliefje (Bellis perennis), Iep, Olijfboom, Populier, Rogge, Tarwe, Vlier, Wilg (Salix vitellina), Beuk (Fagus sylvatica) en Paardenbloem (Taraxacum officinale) bij headshakers. Vaak probeer ik de oorzaak van het headshaken vast te stellen. Dat is natuurlijk niet altijd een pollenallergie, maar als dat wel zo is ga ik eerst aan de allergie en het immuunsysteem werken van het dier. Een neusnetje is daarbij ook mijn advies voor als je met deze paarden buiten gaat rijden in een bos met veel pollen.

Maatwerk

Ik test per paard een specifieke dosering uit van dit PUUR product waar ze VOOR het begin van het pollenseizoen mee moeten beginnen. Die kan soms afwijken van de dosering zoals vermeld op het flesje. Wel adviseer ik altijd de begindosering hoger en dan een onderhoudsdosering gedurende het hele pollenseizoen. Voor de start met deze activerende druppel, geef ik vaak ook nog even een detox kuur. Heel veel paarden doen het hier heel goed op!

Diereigenaren

De meeste eigenaren willen graag een check bij mij voor het pollenseizoen om de puntjes op de i te zetten en dan gaat bovengenoemd programma van start en komen ze heel goed de zomer door! Ik vind het echt een topmiddel voor de paarden die hooikoorts hebben en daardoor soms bijna niet te rijden zijn in de zomer. Want dat is heel vervelend voor zowel ruiter als paard, die paarden hebben natuurlijk veel jeuk heeft, anders schudden ze niet!

Meer weten over of in contact komen met Charlotte Willekens? www.praktijkderiethof.nl