Corrie van Wijngaarden, eigenaresse van Dierenboetiek en Trimsalon Boco deelt haar ervaring

Corrie van Wijngaarden, eigenaresse van Dierenboetiek en Trimsalon Boco op de Henrick de Keyserstraat 32 te Amsterdam, vroeg mij om haar succesverhaal te delen over een Omega-3 visolie. 

Corrie heeft een Europees korthaar van 9 jaar, Kaykay.  De arme lieverd zat duidelijk niet lekker in zijn vel. De kat had een droge schilferige huid, een doffe vacht en bewoog beduidend strammer dan normaal. Duidelijk niet in zijn hum en niet de Kaykay die Corrie gewend is. Door een boetiek vol verzorgings- en gezondheidsproducten en bijna 20 jaar ervaring wist Corrie direct wat Kaykay nodig had: een Omega-3 visolie.

Een kwalitatieve Omega-3 visolie is een zeer geconcentreerde olie met een hoge EPA en DHA, de werkzame stoffen. De beste bronnen van Omega-3 vetzuren zijn de vette vissoorten die in koud, diep water hebben gezwommen zoals sardienen, tonijn, haring en makreel. Des te dieper en kouder het water, des te meer isolatie een vis nodig heeft en des te meer plankton wordt opgenomen wat resulteert in een hogere synthese van Omega-3. Omega-3 zijn goede vetten die een dierenlichaam echt nodig heeft. Daarnaast gaat het ontstekingsprocessen tegen. Het is vooral belangrijk dat de verhouding tussen Omega-3 en Omega-6 goed is. Over het algemeen krijgen dieren via hun dagelijkse voeding ruim voldoende Omega-6 binnen en in verhouding té weinig Omega-3 wat juist de ontstekingsprocessen weer kan bevorderen. Geef daarom alleen een Omega-3 supplement met een hoge EPA en DHA. 

Al met al, een goed overwogen keus van Corrie om deze olie in te zetten, die én huid en vacht een boost geeft én er voor zorgt dat de kat weer soepel en vrijer beweegt. Corrie is zo rond half april gestart met het geven van de olie over het voer van Kaykay. Na dag 9 was er al zichtbaar verbetering en na 3 weken was Kaykay weer zijn oude zelf, vrolijk, super actief, een stralende vacht, geen droge en schilferige huid en beweegt de kat weer vrij. Vanwege Kaykay's leeftijd is het verstandig om door te gaan met deze olie met een onderhoudsdosering. 

 

Doseer altijd met de ogen, is er een stabiele verbetering te zien zak iets in dosering, gaat het dier achteruit stel de dosering bij.   

 

Corrie, dank voor het verhaal en succes met Kaykay. Een bezoekje brengen op Boco's site of Facebook?

Bekijk dan ook de leuke video van Corrie in haar Dierenspeciaalzaak! Klik hier!

Meer lezen over de werking van Omega-3 en bij welke aandoeningen het ingezet kan worden? Klik hier.