De favoriet van... Barbara van Hands & Paws

Leestijd 2 minuten

Barbara en Raymond uit Purmerend hebben samen hondenuitlaatservice Hands & Paws opgericht. Zij zijn opgeleid door de Martin Gaus Academy en zetten zich zeven dagen per week in voor honden die (even) te weinig tijd krijgen om buiten te spelen en waar het gewenst is dat zij in afwisselende wandelgebieden komen. 

Liefde voor Molossers

Zij specialiseren zich vooral in Molossers; rassen zoals Bulldoggen, Cane Corso’s en Sennenhonden. Kenmerkend voor deze honden zijn hun brede hoofd en een zachtaardig karakter. Ondanks dat het vaak vriendelijke honden zijn, maken ze snel indruk op mensen en hebben ze goede begeleiding nodig, in training en in gezondheid. 

Barbara en Raymond zetten zich op alle vlakken voor deze honden in. Zo onderhoudt Barbara de website en doet Raymond de wandelingen. Als er extra handen nodig zijn, helpt Barbara hem bij de wandelingen. 

Wij zorgen voor verbinding en plezier 

Naast de dagelijkse wandelingen en begeleiding, organiseren zij ook een speciale wandeldag: ‘A Pawful Day Among Friends’. Een dag waarbij hond en baas samen naar een bijzonder natuurgebied gaan dat buiten de reguliere rondes valt. Barbara en Raymond zorgen dan voor een ongedwongen zondagmiddag waar honden en baasjes een wandeling van 5 – 10 kilometer kunnen maken.

Waar hun ervaring met PUUR vandaan komt? 

Uit eigen ervaring! En dat geeft ook aan hoe betrokken zij zijn met dieren. Dat kan zich alleen maar uiten in juiste en eerlijke adviezen. Barbara haar favoriet? De PUUR Derma Vital. Barbara: “Neva heeft heel lang aangepast voer gehad omdat ze een eiwit intolerantie zou hebben. Ze krabde haar oksels helemaal kapot en haar huid vertoonde rode plekken en bultjes. Neva at toen alleen maar brokken van Royal Canin met voor het lichaam onherkenbare eiwitten in combinatie met Apoquel, dat ging een tijd redelijk goed. Het type eten én het gebruik van Apoquel stond me echter steeds meer tegen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een alternatief."

Verandering in voeding en supplementen

Omdat Barbara en Raymond op dat moment in gesprek waren met een leverancier voor vers vlees voor de honden, hebben zij, in overleg met de voedingsdeskundige, Neva -cold turkey- twee weken lang op vers voer gezet. Haar weerstand werd opgebouwd op een natuurlijke wijze, ze at met veel meer smaak haar eten en haar huidklachten verdwenen voor 90%. Hierdoor kon de apoquel ook afgebouwd worden. Omdat de oksels van Neva toch wat geïrriteerd bleven, heeft Barbara tussen de supplementen van PUUR gezocht naar een aanvulling op het voer om de kwaliteit van haar huid en vacht te verbeteren. Barbara kwam uit bij PUUR Derma Vital. Na bijna twee weken gebruik is haar huid een stuk rustiger en zijn de plekken helemaal verdwenen.

Barbara: "De Derma Vital bevat onder andere plankton, dat rijk is aan essentiële aminozuren, antioxidanten, vitaminen en mineralen. De algen ondersteunen de huid om afvalproducten te elimineren en stimuleren celvernieuwing. De zeewier in de Derma Vital ondersteunt het afweersysteem en het plantje veldzuring werkt bloedzuiverend. Kortom, voor mij een product dat ideaal is om in te zetten bij een huidreactie!"

Geïnspireerd geraakt door Barbara en Raymond? Neem hier een kijkje op hun site

    

Meer over PUUR Derma Vital?

PUUR Derma Vital is ook de favoriet van Roos van Via Natura. Lees haar verhaal hier.