De favoriet van Ed van Phoenix Diervoeding… PUUR Parasitus

De favoriet van Ed van Phoenix Diervoeding… PUUR Parasitus

“Ons favoriete product? Absoluut de PUUR Parasitus!” Bij Phoenix Diervoeding in Otterlo gaat geen hond de deur uit zonder dit supplement als de darmweerstand door een besmetting is verlaagd. Ed van Nes: “Wij zijn gespecialiseerd in gezonde voeding én diergezondheid. Wij kijken altijd naar het totaalplaatje als er wat aan de hand is. PUUR Parasitus is een prachtige manier om een dier weerbaar te maken."

Wanneer adviseren jullie PUUR Parasitus?

“Zodra een klant om een chemische kuur vraagt gaat het bij mij meteen rinkelen. Waarom wil hij die pil? Is de besmetting vastgesteld? Nee? Laat dan eerst de ontlasting controleren. Preventief chemisch behandelen heeft namelijk geen zin. Is er een besmetting geconstateerd? Dan heeft de diereigenaar geen andere keuze. Ik adviseer dan om naast de pillen, meteen te starten met een kuur PUUR Parasitus. Chemische middelen doden namelijk niet alleen de boosdoeners, maar verlaagt ook enorm de weerstand in de darmen. Parasitus bevordert daar een onaantrekkelijk milieu, waardoor indringers zich er niet prettig voelen. Als de weerstand erg in het geding is, adviseren we daarnaast ook een probioticakuur en de PUUR Resistentia of de PUUR Echina. En als er erg veel belasting is geweest, dan is een opschoning van het lichaam met de PUUR Detoxi ook een goed idee.”

Je bent erg enthousiast

“Ik zie dat de Parasitus zijn werk doet. Zo had ik laatst een klant met een hond die een hardnekkige besmetting had. Het dier kon niet tegen chemische middelen en werd behandeld met antibiotica. Bij de vierde keer zei ik ‘probeer eens om tegelijk de Parasitus erbij te geven’. En ongelogen, dit had effect.”

“Wil je nog een sterker verhaal? Zoals je weet is het mogen teven waarmee je een nestje wilt geen besmetting hebben en krijgen zij preventief een chemische kuur. Een klant wilde haar Labrador laten dekken. Maar omdat deze ziek werd van chemische middelen, had zij een probleem. Eigenlijk moet je dan niet een nestje willen met zo’n teef, maar deze klant was stellig. Dus gaf ik haar Parasitus mee voor de dek-reu en haar eigen teef. Preventief en later rondom de dekking nog een keer. Haar pups werden op de 24ste dag gecontroleerd op indringers. En wat denk je? Nul! Hoe mooi wil je het hebben? Met een beetje ondersteuning bleken de darmen weerbaar genoeg. Een prachtproduct!”

Jullie heten Phoenix… waar komt die naam vandaan?

“De Phoenix, ofwel Feniks, is een fabeldier uit de Griekse mythologie. Het verhaal gaat over een dier dat uit zijn eigen as kon herrijzen. Bij ons verwijst het naar hoe mijn man Hans en ik in 2010 met de winkel zijn begonnen. We hadden in die tijd twee lieve boxerpups, die toen ze vier maanden oud waren, ineens vreselijk ziek werden. Ze bleken allergie te hebben, maar wel zo vreselijk dat bij één van de honden na gebruik van een vlooienband, de huid en vacht losliet. Van de reguliere dierenarts kregen we het advies om het dier te laten inslapen. Op de buurt BBQ vertelden we het verhaal aan Tannetje Koning van Dierenpraktijk De Oase. Als holistische dierenarts zei zij dat ze onze boxers wilde behandelen. Nou graag! Welke keuze hadden we? Als eerste pakte Tannetje de voeding aan. Vers vlees werd het. En vervolgens gaf ze supplementen mee. En het wonder gebeurde: Na vier weken waren de huidwonden dicht en na drie maanden de vacht gesloten. Onze hondjes verrezen als een Phoenix uit hun as."

“Ik ben me vervolgens helemaal in vers vlees en diervoeding gaan verdiepen. Wat is goede voeding belangrijk voor gezondheid! Als twee goeroes zijn we er bovenop gedoken en voor we het wisten hadden we een winkel in onze garage. Ik ben vervolgens als vrijwilliger bij Dierenpraktijk De Oase van Tannetje, ook hier in Otterlo, gaan werken. Wat heb ik er veel geleerd. In maart 2015 hebben Hans en ik de winkel van haar erbij genomen en vestigden we ons in dit winkelpand. Een lang gekoesterde wens ging in vervulling.”

Wat kenmerkt Phoenix Diervoeding?

“We hebben veel kennis over gezonde voeding en verkopen alleen maar die producten waar we volledig achter staan. Klanten zijn altijd erg blij met onze adviezen over voeding, supplementen, snacks en vlooien- en tekenbestrijding. Sinds januari van dit jaar werkt Hans fulltime mee in onze winkel. Met zijn kennis en achtergrond in de humane gezondheidszorg, komt dit de winkel en de dienstverlening naar onze klanten toe alleen maar ten goede. Omdat we midden op de Veluwe zitten, zien we veel toeristen. Geen groter compliment dan dat die toerist dan later terugkomt als vaste klant omdat ze zo goed door ons zijn geholpen. Dat geeft een goed gevoel.”