De favoriet van Kim en Saskia van Blije Pootjes... PUUR Nervo en PUUR Tranquil

Leestijd 4 minuten

Vanuit hun nieuwe locatie in het hart van Someren delen Kim Kusters en Saskia Thijs met plezier hun kennis van dieren. Dierenspecialist Blije Pootjes is in korte tijd een adres geworden waar klanten terecht kunnen voor deskundige advies over (natuur)gezondheid en bewuste voeding voor huisdieren. Hun favoriet? ‘PUUR Nervo en PUUR Tranquil, omdat dat een geweldige combinatie is die bij honden echt de nodige rust in het koppie brengt’.

Wanneer adviseren jullie de Tranquil en Nervo?

Kim: “In haar werk als gedragstherapeute komt Saskia veel honden tegen die zo nerveus zijn dat je niet goed tot ze kunt doordringen. De combinatie PUUR Tranquil en Nervo zorgt ervoor dat de dieren rustiger in de kop worden, waardoor je gemakkelijker met ze kunt trainen. Ze kunnen zich beter focussen, zijn minder afgeleid en begrijpen wat je van hun vraagt.” 

“Bij puppys die moeilijk door de angstfase komen adviseren we de Nervo om ze er doorheen te helpen. Het haalt het randje eraf als de honden heel druk zijn. Ook honden die meegaan op vakantie, vaak toch een spannende gebeurtenis, kan de Nervo zorgen voor meer ontspanning. En natuurlijk adviseren we de producten in de tijd rond Oud & Nieuw. Het mooie is dat de dieren er niet suf van worden maar wel rustiger.”

Jullie doen veel met natuurgeneeskunde?

“Saskia heeft de opleiding natuurgeneeskunde voor dieren Silverlinde gedaan en ik begin er binnenkort mee. Het past bij onze visie op voeding, gezondheid en omgaan met dieren. In mijn werk als paraveterinair dat ik naast de winkel nog steeds doe, zie ik dat ook reguliere dierenartsen steeds meer openstaan voor een natuurlijke aanpak en ondersteuning. Ik vind dat een mooie ontwikkeling. Gezonde voeding, zo nodig aangevuld met supplementen en het juiste management is de basis van elk blij dier. De invloed van stress wordt vaak onderschat.”

Hoe zijn jullie met Blije Pootjes begonnen?

“Het begon allemaal met onze zoektocht naar goede voeding voor onze eigen honden. De Duitse staander van Saskia bleek een allergie te hebben voor vis, wat zich uitte in veel plassen. Mijn Ridgeback bleef maar afvallen door aanhoudende diarree, waar geen oorzaak voor was gevonden. Uiteindelijk zijn beide honden volledig overgegaan op vlees en verdwenen de klachten. Uit interesse zijn we ons steeds verder gaan verdiepen in voeding en supplementen. Hoe krijg je voeding volledig? De ene hond doet het goed op vlees en een ander op brok. Wat zit erin? Lees het etiket. Mensen hebben vaak geen idee wat ze aan hun dier geven. De duurste brok is niet per se ook de beste brok. Wat de beste voeding is, ligt voor elk dier en zijn eigenaar anders. Spannende materie! Vanuit deze passie besloten we samen een winkel in specialistische diervoeding en snacks te beginnen. Dat is nu twee jaar geleden. We begonnen in Lierop.”

En nu alweer verhuisd naar Someren?

“We groeiden al snel uit het pand in Lierop. Mensen verklaarden ons trouwens voor gek: wie start er nu een dierenwinkel in Lierop! Nou wij dus, omdat we erin geloven. De natuurlijke uitstraling – met dank aan mijn vader! – ons specialistische assortiment dat inmiddels ook flink is uitgebreid met supplementen en andere natuurlijke merken, trekt klanten uit de wijde omgeving. Ook ons systeem met leentuigen voor honden in de groei wordt steeds populairder. Al met al werd de winkel in Lierop wat krap en toen dit prachtige pand in het centrum van Someren vrij kwam, was onze keuze snel gemaakt.”

Hebben jullie nog meer favorieten?

PUUR Vita-Min adviseren we bijna standaard. En bij ongemak aan het oor werkt de combinatie PUUR Auris en Espree Earcare als een tierelier. Verder zijn we groot fan van alle Vetramil producten, gewoon omdat het super goed werkt. En had ik ook al de Omega-3 olie van Icelandpet genoemd?”