De favoriet van Ramona van Hondjekoek... STOP! Animal Bodyguard

Leestijd 4 minuten

‘Alleen voor de geur zou je de druppels al willen gebruiken!’ Voor Ramona de Brock van Dierenspeciaalzaak Hondjekoek in Haarlem is STOP! Animal Bodyguard absoluut favoriet. ‘Ik was al zolang op zoek naar een natuurlijk alternatief om mijn eigen Berner Sennen honden te beschermen. Dus toen ik dat in STOP! had gevonden besloot ik het ook op te nemen in het assortiment van de winkel. De producten in de serie STOP! versterken elkaar prachtig. En omdat mijn eigen ervaring zo positief is, kan ik het klanten goed adviseren.’

Omdat ze haar eigen Berner Sennen honden niet chemisch wilde belasten was Ramona al langere tijd op zoek naar een groen alternatief. Via NML health kwam ze in 2012 de druppels op het spoor: zouden deze voldoende bescherming kunnen bieden? Zelfs in de duinen waar Ramona en met haar (toen nog drie) honden zo graag zelf uren rondstruint? Ramona: “Geloof me, mijn honden hebben een enorme dikke vacht. Ze gaan vaker naar de trimmer dan ik naar de kapper haha. Ik was ontzettend benieuwd of de druppels afdoende zouden werken. En echt, vanaf de eerste behandeling hebben ze geen besmetting meer gehad.”

Waarom vind je natuurlijk beschermen belangrijk?

“Ik kies altijd al liever voor een natuurlijke benadering, maar zeker bij mijn honden. Berner Sennen honden zijn enorm gevoelige dieren. Dat werd ook weer duidelijk toen ik Bella en Tara liet steriliseren. In de periode na de operatie werden ze belaagd, zo erg dat ik besloot ze chemisch te behandelen. Dat viel echt niet goed bij deze honden, dat was eens maar nooit meer. De dierenarts zei dat hij vlooien had gezien tijdens de sterilisatie. En gaf me toen pillen mee naar huis om ze te behandelen. Toen ik later bekeek wat ik ze eigenlijk gegeven had schrok ik me rot. Je stopt eigenlijk gewoon gif in je dier. Nu de serie STOP! zo volledig is geworden ben ik ervan overtuigd dat je met deze middelen effectief en op een natuurlijke manier dieren kan beschermen. Zelfs bij een hoge druk. Voor mij geen chemische middelen meer, ook niet meer in de winkel.”

Hoe adviseer je STOP! Animal Bodyguard?

“Als mensen al een springer bij hun dier hebben gesignaleerd adviseer ik ze om hun hond of kat eerst goed te wassen met de STOP! Shampoo. Daarna is het een kwestie van elke twee weken het dier goed in te wrijven met de druppels. Bij Bella, helaas is zij nu nog mijn enige hond, heb ik voldoende aan de oude dosering van 8 ml per keer en is er geen extra bescherming nodig. Het is soms even zoeken wat het beste werkt bij een dier en hoeveel je precies nodig hebt. Is de besmetting al groot, dan adviseer ik ook altijd de STOP! Omgevingingspray, om de mand en ligplekken weer vrij te maken. Is de druk groot in het seizoen, dan raad ik aan om voordat je naar de duinen of bos gaat, de hond extra te beschermen met STOP! Extra ProtecTick. Dat werkt echt als een tierelier. Op deze manier kom je het seizoen heel goed door.”

Je winkel heet Hondjekoek, wat is het verhaal?

“Voor mijn eigen honden was ik op zoek naar kwalitatieve natuurlijke snacks en voeding. Omdat ik die in deze omgeving niet kon vinden besloot ik een eigen webwinkel te beginnen naast mijn uitlaatservice. Mijn eerste Berner Sennen Joey verdraaide altijd bijna zijn nek als je ‘Joey koek’ tegen hem riep, dus ik heb niet lang hoeven nadenken over de naam van de webwinkel. Vanaf de eerste dag liep de shop heel goed. Thuis werd de ruimte voor opslag te klein, dus huurde ik een pandje erbij in Overveen. Ach dacht ik, dan kan ik ook wel een paar uur opengaan voor de klanten in de buurt. Nou dat heb ik geweten. De winkel stond vol. Langzaamaan ben ik het assortiment gaan uitbreiden. Eerst met de gezonde basis: natuurlijke voeding, visolie en glucosamine. Later kwamen er steeds meer producten bij en heb ik ook fytotherapeutische middelen toegevoegd. Na vier maanden besloot ik tot uitbreiding naar een groter pand in Haarlem. Sinds 2016 heb ik de opslag en winkel samengevoegd op mijn huidige locatie. Fysiek in de winkel, of via de webshop en zelfs via de gratis te downloaden app van Hondjekoek, kunnen klanten voor hun benodigdheden terecht. In coronatijd kwam ik tot de ontdekking dat ik het eigenlijk wel supergoed voor elkaar heb op deze manier.”

Grote service aan je klanten, je gaat zelfs met hondenpoep op stap?

“Ik voel de missie om mensen te vertellen dat dingen ook op een andere manier kunnen en dat ze hun dier soms, ongetwijfeld onbedoeld, onnodig belasten. Het standaard elk kwartaal ontwormen met een chemisch middel is hier een voorbeeld van. Als een dier geen wormen heeft is dat dus echt niet nodig. Daarom bied ik de service om voor hondeneigenaren elk kwartaal de poep van hun hond door een dierenarts te laten controleren op wormen en parasieten. Alleen als die er zijn heeft ontwormen zin. Dit doe ik nu twee jaar en eindelijk merk ik dat de boodschap aankomt: bij de laatste keer was de inschrijving binnen een paar uur vol. Superblij ben ik daarmee. Ik vertel mensen ook graag dat ze met PUUR Parasitus de darmen van hun dier preventief kunnen beschermen en de weerstand kunnen verhogen. Ook dat product is een absolute favoriet.”

“Dat je dieren ook kunt titeren met VacciCheck in plaats van standaard te vaccineren is een ander verhaal dat ik graag aan mijn klanten vertel. Door te meten of een dier nog voldoende antistoffen heeft, voorkom je onnodige vaccinatie. Daarom heb ik ook jaren samen met een dierenarts titersessies in de winkel georganiseerd. Door op deze manier om te gaan met de gezondheid van dieren hoop ik een steentje bij te dragen aan de bewustwording van diereigenaren. Als dat lukt, is mijn missie geslaagd.”