De favoriet van Roos van Via Natura... PUUR Derma vital

Roos van Via Natura adviseert PUUR al jaren

Wat haar favoriete product van NML health is? Roos van Limbeek van Via Natura in Beekbergen hoeft er niet lang over na te denken. Als specialist in hond en kat heeft ze op het gebied van natuurlijke voeding en natuurlijke gezondheidsproducten veel kennis opgebouwd. ‘Op dit moment is de PUUR Derma vital absoluut mijn favoriet’. 

Jouw ervaring met PUUR Derma vital?

“PUUR Derma vital is een redelijk nieuw product,. Ik kende het eigenlijk nog niet zo goed. Het toeval wilde dat ik voor mijn eigen 15 jarige Labrador Sam een vervanger zocht voor de Cholodin, omdat hij er niet meer zo goed op reageerde. Hij kreeg deze tabletjes om helder in het koppie te blijven, maar dat werkte niet meer. Sam is echt een heel gevoelige hond. Ik was dus op zoek naar een ander product met Choline en laat dit mineraal nu ook in de PUUR Derma vital zitten! En bovendien zit er ook PABA in, dat zorgt ook voor een ontspannen geest.  Voor ik het aan Sam gaf heb ik het supplement laten doormeten door holistisch dierenarts Tannetje Koning en het leek geschikt. Probeer het maar, zei zij en dat zijn we gaan doen. Wat een resultaat! Na een periode van enkele weken zag ik duidelijk dat zijn vacht, die dof en in de rui was , ging glanzen en zich herstelde. Maar waar ik vooral zo over te spreken ben is  dat ik mijn oude Sam weer terug heb: van een teruggetrokken oude hond maakt hij weer contact en is hij vrolijk. Wat een verschil!”

Klinkt goed! Wanneer adviseer jij PUUR Derma vital aan je klanten?

“Als je ziet dat de huid -en vachtconditie van een hond of kat wel een boost kan gebruiken. Daar zijn de ingrediënten vooral voor bedoeld: het voedt, beschermt en ondersteunt het herstellende vermogen van de huid. Daarbij heeft het product ook een zuiverende werking. Dat was ook het geval bij een jonge boxer die onverklaarbare kale plekjes en puistjes huid had. Na twee weken PUUR Derma vital zag de huid er weer gezond uit.  Daarbij moet ik wel zeggen dat ik bij huidproblemen ook altijd adviseer om naar de kwaliteit en samenstelling van voeding te kijken. Dat is tenslotte de basis voor een gezonde huid. Mijn ervaring is dat door de complete vitaliserende werking van PUUR Derma vital een dier al snel veel prettiger in zijn vel zit, lichamelijk en mentaal. 

In 2017 won je de DSZ Award en bovendien ben je een PUUR Caredealer …

“Klopt en daar zijn we trots op. Met ons team houden we onze vakkennis up to date door studie en samenwerking met andere dierenprofessionals. Mijn liefde voor homeopathie en natuurgeneeskunde ontstond tijdens mijn werk als doktersassistentie. Ik heb er allerlei opleidingen en cursussen in gevolgd. Mijn eigen hond Sam met zijn vele kwalen is de aanleiding geweest dat ik de switch naar diergezondheid heb gemaakt en Via Natura ben begonnen. Hier combineren we onze kennis van gezonde voeding en natuurlijke geneeswijzen in passende adviezen voor hond- en kateigenaren.

Combineer je de PUUR Derma vital ook nog met andere producten?

“Allereerst richt ik me op de juiste voeding voor het dier. Wat is goed voor hem en wat kan een baasje beter achterwege laten. Daarnaast adviseer ik snel een olie met Omega-3, zeker als je de huid wilt ondersteunen. Maar verder altijd met mate. Ik wil voorkomen dat een klant met een tas vol toch wel prijzige producten de deur uitgaat. Dan weet je ook niet meer goed welk middel het goed deed bij het dier. Beter is het om stapje voor stapje de natuurlijke ondersteuning uit te bouwen en specifiek te kijken naar wat jouw dier nodig heeft.”

Deel dit artikel

 Bezorgd over uw privacy?