De lange rug van Teckel Balou

Leestijd 2 minuten

Diandra, eigenaar Teckel Balou deelde haar ervaring met PUUR Herny op social media. In samenwerking met haar delen we haar ervaring met jullie. 

Teckel Balou

Balou is een langharige kaninchen Teckel. Ze is vrij onverwacht bij ons gekomen in de zomer van 2010, ze zou een jachthond worden maar bleek niet geschikt en zodoende kwam ze bij ons. Mijn ouders hebben veel ruimte waar ze de hele dag haar gang kan gaan en lekker los kan lopen. 

In april wordt ze alweer 11! Haar favoriete bezigheid is stoeien met het baasje en blaffen naar vreemd volk, nu het kouder is ligt ze graag voor de houtkachel en laat ze het met een blaf weten wanneer er wat hout op gegooid mag worden. 

Oud en ongemak

Ongeveer 2 jaar geleden merkten we dat ze bepaalde bewegingen minder goed kon maken en wat mopperig werd. We zijn toen eerst naar de dierenarts geweest die gespecialiseerd is in neurochirurgie en orthopedie. Hij vond een operatie nog niet nodig en schreef haar wat pijnstillers voor die goed hielpen.

De combinatie: acupunctuur, massage en PUUR Herny

Na de behandeling met pijnstillers zijn we begonnen met PUUR Herny en hebben we contact gezocht met een diergeneeskundig therapeut die ons eerder al met een andere hond geholpen had. Zij heeft Balou acupunctuur en massage gegeven, ze heeft mijn vader geleerd hoe hij Balou dagelijks moet masseren, deze therapie in combinatie met de PUUR Herny heeft tot nu toe een goed resultaat. Ze loopt weer vrolijk en soepel rond. 

Inmiddels is de PUUR Herny afgebouwd en krijgt ze nog Chinese kruiden en natuurlijk een heerlijke dagelijkse massage van het baasje.