Diebo Huisdierwereld: 'PUUR past goed bij de bewuste diereigenaar'

Leestijd 3 minuten

Het begon voorzichtig met de Glucosamines en de middelen voor de huid, maar sinds de start met PUUR 10 jaar geleden, is het merk niet meer weg te denken bij Diebo Huisdierwereld. Medewerkster Marialise van Donselaar: “Ik kende PUUR al van mijn vorige baan en had er hele goede ervaring mee. Ik ben daarom blij dat wij er bij Diebo ook voor gekozen hebben. Sindsdien is het assortiment van PUUR bij Diebo enorm gegroeid en kunnen we klanten die hun dier natuurlijk willen ondersteunen, goed adviseren.

Achter de servicebalie bij Diebo Huisdierwereld zijn speciaal voor PUUR twee planken ingericht. Goed in het zicht, maar wel afgeschermd: de supplementen en druppels van PUUR hebben immers een advies nodig. 

Marialise: “Deze drempel werkt heel goed. We willen dat de diereigenaar PUUR op de juiste manier inzet. De medewerkers die al langer bij Diebo werken zijn goed op de hoogte. Ofwel omdat ze een training bij NML health hebben gevolgd of omdat ze goed zijn ingewerkt door collega’s. Het is jammer dat door corona er nu geen trainingen zijn en nieuwe medewerkers minder op de hoogte zijn van de ins and outs van PUUR. Maar dit vangen we als team goed op. De nieuwsbrieven helpen om onze kennis up to date te houden en ook de PUUR catalogus houden we bij de hand om tot het juiste advies te komen.”

Uit eigen ervaring

Het zal nu zo’n jaar of tien geleden zijn dat Marialise de kleine dierspeciaalzaak waar zij werkte, inruilde voor Diebo Huisdierwereld. De megastore op een goed bereikbare locatie op het bedrijventerrein in Nieuwegein was nog maar net van start gegaan en wilde zich met een kwalitatief assortiment onderscheidend positioneren in de regio. Dat de eigenaar ook toen al de natuurlijke benadering van diergezondheid omarmde, was een kolfje naar Marialises hand. 

Marialise: “Ik kon uit eigen ervaring vertellen waarom PUUR zo’n goed merk is. Als een van de eersten kwam het met Glucosamine complexen op de markt, iets wat toen nog niet zo bekend was. Maar vooral over de huidproducten was en ben ik erg enthousiast. Hoe geweldig was het om van diereigenaren te horen dat huidproblemen, waar ze al voor honderden euro’s aan medicijnen bij de dierenarts hadden uitgegeven, met PUUR Derma gewoon verdwenen. Mijn verhalen hebben Diebo zeker over de streep getrokken om uit te proberen of het merk ook bij de megastore paste.”

Bewuste diereigenaren

Volgens de laatste trend worden ook bij Diebo klanten zich steeds bewuster van wat ze in hun dier stoppen. Marialise merkt het niet alleen aan de toegenomen belangstelling voor het natuurlijke vlooien-en tekenmiddel STOP!, maar ook dat mensen bij klachten verder willen kijken dan alleen het onderdrukken van symptomen. Zo was een aantal jaar geleden een middel als PUUR Detoxi niet uit te leggen, nu zijn diereigenaren op de hoogte waarom het goed is periodiek een drainagekuur te doen. Marialise: “Mensen gaan bewuster met hun eigen lichaam om en doen dat ook steeds meer bij hun dier. Ook bij de aan Diebo verbonden Pets Health Dierenkliniek is de inzet van supplementen als PUUR Cranberry, Plantago ovata en L-Lysine helemaal ingeburgerd. Het is natuurlijk ideaal dat de diereigenaren de geadviseerde producten dan meteen in de winkel kunnen kopen.“

Diebo, niet zomaar een dierenwinkel

Diebo Huisdierwereld is met recht een megastore. Van de 2500m2 vloeroppervlakte neemt de aquariumafdeling een belangrijk deel in. Ondanks de enorme grootte voelt de zaak persoonlijk en intiem. “Dat komt omdat we veel aandacht besteden aan presentatie en styling. We hebben kwaliteitsproducten in het hogere segment, maar daarnaast ook veel betaalbare producten. Omdat we vinden dat kwalitatieve voeding voor elke portemonnee bereikbaar moet zijn, proberen we bewust daarmee laag in de prijs te zitten. En dat betaalt zich terug. Klanten vinden het niet erg om een half uur te rijden voor goede en betaalbare voeding en een dito advies.”

Wanneer ik een goede dag heb? Marialise lacht: “Ik word er blij van als een klant zich goed geholpen voelt met mijn advies en de producten uit ons assortiment. En als ik mooie producten heb ingekocht en me heb mogen uitleven in de styling van de winkel, kan mijn dag niet stuk.”

Diebo besteedt veel aandacht aan de presentatie van hun producten. Marialise is de tweede van links op de teamfoto.