Een oudere dame met een lastige stoelgang

Leestijd 2 minuten
Border collie Gaia

Oudere dame met een lastige stoelgang

Border Collie Gaia is een dame van 10 jaar oud. Al geruime tijd eet ze rauw vlees. Ze krijgt verschillende merken en verschillende smaken, ook afgewisseld met onder andere groenten. Sinds ze wat ouder wordt, valt het haar eigenaren op dat haar ontlasting wat droger en korreliger wordt. De eigenaren probeerden al verschillende KVV met extra vezels en voegden ook zelf groenten toe aan de maaltijd. Om zo te helpen de ontlasting wat stabieler en beter van structuur te krijgen. Helaas deden deze toevoegingen aan de voeding niet voldoende voor Gaia. Met haar ouder wordende lijf is het natuurlijk ook belangrijk om haar gestel in de gaten te houden, maar ondanks goede verzorging en voeding bleef Gaia last houden van de te droge ontlasting. 

Snelle oplossing met vliesjes van vlozaad

Via Natura in Beekbergen adviseerde de PUUR Psyllium voor hond en kat, met daarin enkel vliesjes van vlozaad. Dit zorgt ervoor dat de vochtbalans in de darmen wordt hersteld. Bij diarree maakt het de ontlasting steviger. Maar in dit geval geven de vliesjes wat meer vocht af in de darmen waardoor de ontlasting wat zachter wordt. De eigenaren van Gaia gaven de PUUR Psyllium gemengd door het rauwe vlees. Gaia had totaal geen moeite met de toevoeging aan haar maaltijd en at alles smakelijk op. Van het resultaat stonden ze te kijken: binnen 24 uur was Gaia’s ontlasting perfect! Ze kon haar ontlasting direct makkelijker kwijt en ook het opruimen werd makkelijker voor haar eigenaren. De ontlasting was zachter en wat vochtiger geworden, Gaia had er duidelijk baat bij. 

Blijvende oplossing

In de hoop dat de darmwerking zichzelf snel zou herstellen, gaven Gaia’s eigenaren na een korte periode PUUR Psyllium een dag geen Psyllium-vezels bij het eten. Al snel kreeg Gaia weer last van te droge ontlasting en ze kon haar ontlasting weer moeilijker kwijt. Gaia krijgt daarom nu geregeld PUUR Psyllium bij haar maaltijden, maar haar eigenaren lassen ook geregeld een stopdag in. Dat gaat gelukkig goed en Gaia en haar eigenaren zijn heel blij met de makkelijke oplossing!