In gesprek met Jill van Paard&Voeding over hoe onze samenwerking is ontstaan

Leestijd 3 minuten
Paard en voeding

Hoe is onze samenwerking ontstaan?

We zijn in gesprek gegaan met Jill over hoe de samenwerking tussen Paard & Voeding en NML-Health is ontstaan...

Al jaren liep Jill met het idee om meer te willen doen met het advies geven over voeding en supplementen voor de paarden.

Zelf is ze met paarden opgegroeid, paarden houden zit dus echt in haar bloed.
11 jaar geleden kocht ze voor het eerst een zeer goed Duits Sportpaard, Manolito genaamd. Dit was een droom die uitkwam.

 

Manolito bleek een probleem ter grootte van een voetbal in zijn maag te hebben.

Alleen al snel had ze het gevoel dat er iets met hem aan de hand was. Na lange tijd dokteren via de reguliere weg kwamen ze niet echt verder.

Helaas kreeg haar paard koliek en moest hij met spoed geopereerd worden.

De reden van de operatie was de verdenking van een verstopping in de darmen. Tijdens de operatie kwam de chirurg erachter dat het probleem niet in de darmen zat, maar juist in de maag.

Manolito had een “maag impaction”, een voerbal zo groot als een voetbal. Uiteindelijk hebben ze hem kunnen sonderen en de maag weer leeg kunnen krijgen. Maar dan was de volgende vraag; waar is dit door ontstaan?
De chirurg kwam in korte tijd steeds meer sportpaarden tegen met dezelfde klachten en vond het hoog tijd om uit te gaan zoeken waar dit vandaan kwam…..

De combinatie van ontstekingen in de maag en de dunne darm kwam erg overheen met Coeliakie  wat ook bij mensen voorkomt (gluten-graan allergie).

De vraag kwam of Jill en haar paard mee wilden doen aan een onderzoek

Er werd aan Jill gevraagd of ze mee wilde doen aan een onderzoek. En ze haar paard als “case” mochten gebruiken voor de opleiding.
Uiteraard wilde ze er alles aan doen om haar paard goed te krijgen, maar nog belangrijker om hem goed te houden.

Graanvrij voer gecombineerd met supplementen.

Vanaf dat moment heeft zij zich volledig gespecialiseerd in graanvrij voer en supplementen voor paarden.
Gelukkig sloeg dit snel aan en ging hij steeds beter. Kortom,  met dat kleine beetje voer wat hij nu nog kreeg, was hij veel energieker dan toen hij die kilo’s granen eerder kreeg. Hij werd zelfs een mans aapje.

Maar toen kwam de volgende onzekerheid. Hoe kon Jill nu weten of hij gezond was en niet weer op termijn iets op zou lopen. Regulier kon ze niets anders dan een scopie of echo laten maken, maar dat wilde ze haar paard ook echt niet steeds aandoen.

Vanaf dat moment is Jill zich gaan verdiepen in de Holistische wereld voor dieren en kwam ze al snel met Eric laarakker in contact. Volgens Eric waren de darmen het grootste probleem, de schimmels!

Graanvrij voeren, bewust voeren, onverpakt hooi en de darmen ondersteunen met de producten van Phytonics & PUUR. Dit alles heeft haar doen verbazen wat Holistische artsen kunnen betekenen voor je paard.

Jill startte met Paard &Voeding

De natuurlijke supplementen kregen steeds meer haar voorkeur in plaats van reguliere medicatie. Reguliere aanpak is soms echt nodig. Maar in sommige gevallen wordt de klacht onderdrukt door middel van antibiotica, pijnstillers etc. Terwijl het juist zo belangrijk is om de oorzaak van de klachten te vinden. De holistische aanpak gaat juist over het algehele geheel!

Na alles wat Jill zelf ervaren had ze nog maar 1 grote wens. Andere paarden en eigenaren helpen met hun gezondheidsproblemen. Of liever nog, voorkomen dat er problemen ontstaan op termijn!

15 oktober 2018 gingen dan eindelijk de deuren open van Paard & Voeding. Inmiddels is het  alweer 3 jaar dat zij haar passie volgt.

Een goede aanvullling

Jill geeft aan dat Paard & Voeding en NML health elkaar versterken door de combinatie van prachtige supplementen die zij combineert met natuurlijke voeding. Juist de samenwerking vindt Jilll erg fijn. Als ze een keer twijfelt over een dosering of over een case met een paard dan neemt ze contact op. Samen komen we dan tot de meest krachtige adviezen.

De natuur brengt ons zo veel verder…..