Gevleugelde VacciCheck Academy in Friesland

Leestijd 3 minuten

Wat hadden we een bijzondere plek gevonden voor deze VacciCheck Academy op dinsdagavond 10 maart in Friesland. Vogelasiel De Fugelhelling in Ureterp bood ons een prachtige ruime zaal, waar ruim dertig dierenartsen en paraveterinairen met gemak allemaal een plekje vonden voor de Academy. Dierenarts Thamar de Lange van A7 Noord Dierenartsen deed in samenwerking met het VacciCheck team van NML health de presentatie. Vooral het gedeelte waarin praktijkvoorbeelden werden besproken zorgde voor levendige discussies en uitwisseling van ervaringen. Met opgefriste kennis en motivatie om de VacciCheck actief te integreren gingen de deelnemers weer naar huis.

Met deze VacciCheck Academy voldoet NML health aan de wens van startende titerende dierenartspraktijken om in hun eigen regio hun kennis te vergroten en de drempel om VacciCheck daadwerkelijk te integreren in hun vaccinatieprotocol, te verlagen. Hoe fijn is het om binnen rijdbare afstand aan te kunnen schuiven bij een praktijkgerichte presentatie en met collega’s kennis en ervaring te delen? 

VacciCheck biedt maatwerk

Ook op deze avond kwam het voordeel naar voren dat je met VacciCheck het verloop van de daling of stijging van de antilichamen heel precies kan meten. Daardoor kunnen dierenartsen beter beoordelen wat de juiste termijn is om een dier terug te zien voor een nieuwe titerbepaling en vaccinatie. Dat is noodzakelijk bij pups en kitten, maar ook voor oudere dieren is het waardevol om het verloop van de aanwezigheid van antilichamen in het bloed te kunnen volgen. Wellicht is het beter om een ouder dier sneller terug te zien, als je ziet dat de antilichamen ten opzichte van een vorige bepaling aan het afnemen zijn. Effectief beschermen, het blijft maatwerk.

Meer lezen over deze avond en hoe het VacciCheck team dierenartsen steunt bij de integratie van VacciCheck in de praktijk? Lees hier de hele blog op de website vaccicheck.nl