Herken het element in je huisdier en leer over zijn gezondheid

Kijken naar je huisdier kan op verschillende manieren. Dat bleek maar weer uit de boeiende lezing van dierenarts Aleid Hillebrand die zij 25 april gaf op de Healthcare Academy Den Hoek in De Bilt over de 5 elementen.  Zij vormen de basis van de Traditionele Chinese Medicins (TCM). Herkenning van het element in je hond, kat of konijn zegt niet alleen iets over het karakter en het gedrag, maar ook over de gezondheid. 

Hout, vuur, aarde, metaal en water

Het (her)kennen van het karaktertype aan de hand van de vijf elementen, vergroot het begrip en inzicht in je dier. Wist je dat je een hout konijn geen groter plezier doet dan door met hem te gaan bunny hoppen? En dat een aarde hond dol is op eten en op die manier gemakkelijk trainbaar? Als ie maar beloond wordt? Dat een vuur kat veel stampij zal maken als ze wordt opgesloten in haar reismand? En dat dat dan voorkomt uit angst? En dat een hond met het element water in zich, medisch gezien sneller nierproblemen heeft en dat dat ook gevolgen heeft voor zijn spieren en botten?

Aleid Hillebrand nam haar toehoorders in een aangenaam tempo mee in een presentatie doorspekt met praktijkvoorbeelden. De cycli van de 5 elementen hout, vuur, aarde, metaal en water kwamen uitgebreid aan bod. Hoe herken je het overheersende element in je hond, kat of konijn? En wat betekent dat dan voor het gedrag? Hoe kun je als diereigenaar gebruik maken van deze gedragskenmerken? En welke organen horen daarbij? Waarom is het goed om de milt te ondersteunen bij overgewicht? Na de lezing waren de verbanden ineens een stuk duidelijker. 

Ook interesse in deze basiskennis van de TCM? Vanwege de grote belangstelling geeft dierenarts Aleid Hillebrand op woensdag 9 oktober nogmaals de lezing 'Karaktertypen, de vijf elementen bij hond, kat en konijn' nog een keer. Wees er snel bij en meld je aan. 

Datum: 9 oktober 2019
Spreker: Aleid Hillebrand, holistisch dierenarts
Tijd: 19:30 – 22:00 inclusief koffie/theepauze
Entree: 15,- euro p.p. Vooraf aanmelden via inschrijfformulier
Locatie: Den Hoek, Bisschopsweg 2, 3732 HW De Bilt