Het zal toch niet…? Zand!

Vriendelijk verzoek i.v.m. lagere bezetting op kantoor door corona:
Bestellingen bij voorkeur via website of per e-mail bestel@nmlhealth.com en NIET per telefoon
Adviesvragen ook bij voorkeur per chat of e-mail info@nmlhealth.com

 

Als het hooi nog niet op is en mijn pony ineens gaat liggen, begin ik te twijfelen… het zal toch niet? Rossi is een bijna 5 - jarige kruising Welsh en een absolute veelvraat. Als hij daarbij steeds wil rollen, opstaat en toch weer gaat liggen… weet ik genoeg en bel de dierenarts. 

Zand!

We proberen toch wat te lopen met Rossi en hij mest, gelukkig maar! Een beetje mest in een latex handschoen gedaan, wat water erbij en opgehangen zodat het vast kan bezinken. De dierenarts komt, knijpt in de onderkant van de latex handschoen en roept: zand! Onze 'veelvraat' trekt grassprietjes met klontjes en al uit de grond blijkt nu, en dat heeft zich opgehoopt in de darmen. 

Hardnekkig

Na de benodigde injecties lijkt het beter te gaan. Maar de dag daarna begint de ellende weer: helemaal plat liggen, niet opstaan, niet eten en ernstige buikpijn. Maar ook het vele gapen valt op. Dat lijkt ook te wijzen op de maag. Deze bijkomstigheid maakt het niet makkelijk. 

Opluchting

Snel beginnen we met de Phytonics Gastri comp voor de maag, Psyllium voor de darmen en geven we PUUR Dolor /Plus ter verlichting van het ongemak. Natuurlijk is de zandpaddock dusdanig ingericht dat hij niet meer onder de draden door sprietjes uit kan trekken. En voeren doen we alleen nog maar op de stenen ondergrond. Eindelijk, na 4 dagen zorgen maken, staat Rossi weer ongeduldig te trappelen dat hij honger heeft. Wat een opluchting! 

Lees meer over koliek in de NML health kennisbank: Koliek: voorkomen, herkennen en doen