Hoe Katja de hormonen van Mr.Basil de baas werd

Leestijd 3 minuten
blazing amber

De hormonen van Mr.Basil de baas

Voor het eerst sinds 1990 heb ik een reu genomen. Dit is een wijs besluit voor wat de samenstelling van ons roedeltje betreft.
We hebben wat problemen met teven die elkaar niet kunnen uitstaan. Dayzee en Ziva, de Mechelaar teven. Zij hebben in het verleden teveel issues gehad samen en dames vergeten nooit. TOPsy merkte een afwijking in Dayzee’s plaats in huis en vond dat ook zij hier wel heel leuk aan mee kon doen. Resultaat, drie teven waarvan er maar 2 goed met mekaar overweg konden. Dayzee is inmiddels enig kind in huis bij vrienden van ons.  Daar gaat zij dagelijks mee om te helpen met de Triathlon training van meneer en houdt ze hem gezelschap tijdens zijn conference calls.

De ouders van ons in het verleden overleden hondje BATty kregen opnieuw een nestje. Wij kregen hierdoor de mogelijkheid om een broertje van ons veel te vroeg overleden prinsesje te mogen verwelkomen. Spannende tijden braken aan en precies op de verjaardag van BATty, werd het nestje geboren. Een teken dat we ons niet meer moesten laten weerhouden door ons verstand maar ons hart moesten volgen.
Mr.Basil kwam vele lange weken later en hij is echt geweldig!

Kleine jongens worden groot.

Mr.Basil heeft op 11 maanden leeftijd zijn seksualiteit ontdekt. Op een wedstrijd was hij gezellig aan het buurten bij een teefje. Hier is niks ongewoons aan. Hij is super sociaal en begroet elke hond vrolijk , uitbundig en met gepast respect. Na 5 minuten meldt de eigenaar van het teefje dat ze loops is. Oh jee, denk ik, maar omdat  Mr.Basil haar niet probeerde te rijden of andere opdringerige dingen met haar wou doen vond ik dat hij zich prima had gedragen. 

Eenmaal weer thuis en uitgerust van het weekend begon het gedoe. Wat was hij vervelend!!! In plaats van spelen met TOPsy probeerde hij bij elke beweging die zij maakte haar te bespringen en te rijden. Arme TOPsy. Ze werd er helemaal verdrietig van.  Mr.Basil zelf snapte er ook niks van. Hij wou van alles maar mocht niks. Ik  heb het 2 weken aangekeken. Met de plantenspuit in de aanslag als hij TOpsy’s leven een hel maakte. Maar toen was de maat vol. 

Castreren? Nee toch!

Maar hoe gaan we dat nou oplossen? Hij is veel te jong om te castreren. Bovendien zou dat de allerlaatste oplossing zijn voor ons. Hij is een perfect gebouwde sterke reu met een fijn en lief karakter. Maar wat dan?? Ik herinnerde mij een cursist met een vervelende jonge reu met de concentratie van een fruitvlieg. Hij was zo bezig met zijn hormonen. Die zaten hem helemaal in de weg. Deze reu kreeg op gegeven ogenblik  hypersex druppels. Een aantal weken later ging het gedrag in de les al veel beter.   

Dus Mr.Basil ging ook aan de Hypersex druppels. En warempel, hij laat nu TOPsy met rust. Ze kunnen weer gewoon spelen. Hij is weer beter aanspreekbaar buiten en zijn neus gaat niet de hele tijd naar de grond. Super! Om zijn pubertijd door te komen blijven we de Hypersex druppels gebruiken, kleine moeite , groot plezier. 

Ook een reu kan leuk zijn, mits hij niet alles wil bespringen 

Poot en likjes van Ziva,  TOPsy en Mr.Basil
Katja Slippens
Agility trainer en hondenliefhebber.
 

Meer lezen over wat Katja Slippens van Blazing Amber allemaal meemaakt? Lees hier