Hoge omgevingsdruk? Debby zet alle zeilen bij

Leestijd 3 minuten

Mijn advies bij een explosie? Wegblijven uit het bos en je hond maximaal beschermen. Aan het woord is Debby Hinlopen van Debby’s Trimhut. ‘Bij onze Shelties red ik het bij normale omgevingsdruk met alleen de druppels STOP! Animal Bodyguard, maar dit voorjaar begon de ellende al vroeg en moest ik er al snel een tandje bij doen. Ik ben erg blij met de nieuwe STOP! Extra ProtectTick. Het lijkt erop dat ik met deze spray erbij de situatie onder controle heb!”

Beroepsmatig is Debby in haar trimsalon dagelijks met honden in de weer. Ze is gek van deze dieren. Zij heeft van haar hobby haar beroep gemaakt en al 15 jaar trimt zij in Debby’s Trimhut met veel kennis van zaken honden uit de wijde omgeving van Dordrecht. Samen met haar man Alex runt zij daarnaast een verkoopwagen en staat Alex wekelijks onder de naam ‘Dierendingen Best Deal’ met een uitgebreid assortiment aan (natuurlijke) dierenproducten op zes markten. In hun spaarzame vrije tijd geniet het stel van hun vier Shelties, waarmee ze lange wandelingen maken in de omgeving. Bovendien beoefent Debby met twee van de honden ook nog Agility en heeft ze hun jongste hond in opleiding voor deze sport.

Extra alert vanwege Lyme

Met de ellende van vorige jaren nog goed in het hoofd, is Debby bij haar eigen honden extra alert. Twee van de vier honden bleken Lyme te hebben opgelopen, wat zich bij Yume vertaalde in nekklachten en bij Match in hardnekkige mankheid. Door natuurlijke behandeling zijn beide honden weer goed hersteld, maar opnieuw een beet zou kunnen leiden tot een opleving van de klachten. Debby: “Zodra het buiten warmer wordt begin ik al met beschermen en verdeel ik elke twee weken  één flesje STOP! druppels over mijn vier Shelties. 2 ml per hond. Dat is net voldoende voor bij een lichte omgevingsdruk.”

Het bos werd dit jaar al vroeg een no go area. Alleen met de druppels redt Debby het nu niet om haar honden afdoende te beschermen tegen de extreem hoge omgevingsdruk. Ze kiest voor extra bescherming met een Scaliborband. Debby: “Deze naai ik dan wel in een stoffen halsband, zodat de buitenzijde bedekt blijft met stof en de honden bij het spelen het chemische goedje niet per ongeluk binnenkrijgen. Ik dacht geen andere keus te hebben, maar nu is er ook STOP! Extra ProtecTick.”

STOP! Extra ProtecTick lijkt uitkomst te bieden

Zodra ze de jongste telg van de STOP! serie binnenkreeg is Debby het als tandje erbij gaan gebruiken. Want ook met de Scaliborband werden haar honden nog steeds belaagd. Debby: “Nu ik voor een wandeling de Protectick over de honden spray heb ik niets meer gevonden. Ik ben er onwijs blij mee. Nu wil ik gaan testen bij de twee honden die geen Lyme hebben gehad of ik het ook alleen met de STOP! druppels en de ProtecTick ga redden. Dat zou zeker mijn voorkeur hebben, want ik wil mijn honden niet onnodig belasten met chemische middelen. Zolang ik daarbij dan ook voorlopig het bos vermijd heb ik er eigenlijk alle vertrouwen in dat dit werkt. Wellicht durf ik dan later ook bij de honden die Lyme hebben gehad de band af te doen.”

Omgevingsspray in de salon en advies aan de eigenaar

Als effectief preventief middel is Debby erg tevreden over de omgevingsspray van STOP! “Zodra ik bij het trimmen van een dier wat zie springen, gebruik ik de omgevingsspray in de salon. En ik spray tussen de behandelingen door, want ik wil natuurlijk niet dat de volgende hond ook besmet wordt. Het mooie is dat STOP! niet schadelijk is voor mens en dier, je kunt het veilig gebruiken. Als je met chemische middelen werkt moet dat altijd aan het einde van de dag, je wilt niet dat een dier dat inademt.”

“ik vertel altijd aan diereigenaren hoe ze hun hond ook op een natuurlijke manier kunnen beschermen. En hoe belangrijk het is dat ze de mand en omgeving mee behandelen, anders is het een dweilen met de kraan open. Alleen als een hond echt onder zit, dan redt je het niet met alleen natuurlijke middelen. Je moet er echt op tijd bij zijn en een explosie voor zijn.”