Honingzalf, krachtig voor dieren, maar ook voor mensen!

Leestijd 3 minuten

‘Mag ik de Vetramil honingzalf ook op mijn kinderen smeren?’ Aan de telefoon stelt Saskia van Raaij, trotse eigenaar van Franse brak Olias en Teckel Klaas, deze vraag. Nu de akelige plek bij Olias dankzij de Vetramil zo snel is hersteld, wil zij de honingzalf ook toevoegen aan de humane EHBO doos van het gezin. Zeker doen, is ons antwoord. Niet voor niets hebben de medewerkers bij NML health allemaal standaard een tubetje in hun tas.

Wat was het weer een fijne kerstvakantie geweest in het huisje in Frankrijk. Zoals altijd maakten Saskia met man, drie dochters en de twee honden heerlijke lange wandelingen in de omgeving. Zeker wildebras Olias geniet volop en wil wel eens even kort uit het gezichtsveld verdwijnen. Op de laatste avond tijdens de dagelijkse knuffelsessie met de honden ontdekte Saskia ineens een open natte plek op de buik van Olias. Saskia: “Ik vermoed dat hij over een hek is gesprongen en daarbij zijn buik heeft geschampt. Maar het zag er akelig uit. Ik besloot onze eigen dierenarts in Gouda te bellen om raad. Moest er nog gehecht worden? Daarvoor was het aan de late kant, maar wel raadde de praktijk mij  aan om te gaan smeren met honingzalf.”

Wondermiddel!

Saskia kan er niet over uit hoe krachtig de honingzalf werkt: “Wij hebben bij Olias slechts vier keer gesmeerd en toen was de huid al zo rustig en mooi dicht aan het gaan, dat vaker smeren al niet meer nodig was. Ook de antikriebel toevoeging en geur werkt kennelijk super, want hij heeft er niet aan gelikt of gekrabd, terwijl hij er prima bij kan. WONDERMIDDEL!! Vooral omdat het een mooie gladde genezing geeft. Nu zal zijn haar wel langzaam terugkomen en dan zie je er niets meer van, ook geen littekenweefsel.“

Grote huisdieren

‘Mam! Ik ben geen dier!’ Dat was de felle reactie van de dochter van Saskia toen haar moeder met de tube Vetramil aan kwam zetten om de genezing van een plekje op haar neus te versnellen. En inderdaad: op de tube staat met grote letters ‘voor grote en kleine huisdieren’. Aan de zalf voor dieren is cardiospermum toegevoegd zodat zij niet zo snel aan een plekje zullen likken of krabben. Saskia: “In mijn ogen vallen mijn dochters onder de categorie grote huisdieren. De meiden denken daar anders over, al moet ik zeggen dat ik ze niet meer heb gehoord toen hun plekjes verdwenen als sneeuw voor de zon.”

Meer lezen over medicinale honingzalf?

Lees over huidherstel in de kennisbank en over de kracht van honing in deze blog