Houd nieren langer in conditie met PUUR Kidney

Leestijd 3 minuten

Met het stijgen van de leeftijd komen de nieren van de hond en kat onder druk te staan. Het is een sluipende aandoening en pas als de nieren meer dan 70% zijn aangetast kan het in het bloed worden aangetoond. Het is niet mogelijk om de achteruitgang van nieren tegen te gaan. Maar wel kun je met aangepaste voeding aangevuld met Omega-3 het verval van nieren remmen. De fytotherapeutische tabletjes PUUR Kidney zorgen ervoor dat de nieren langer in conditie blijven. Zij ondersteunen een gezonde nierfunctie. 

Zuiveren

Nieren filteren afvalstoffen uit het bloed en zorgen ervoor dat deze met de urine het lichaam verlaten. Als er veel afvalstoffen zijn geven nieren het signaal dat ze meer vocht willen hebben om het lichaam te kunnen zuiveren. Het dier gaat meer drinken. Nieren zorgen voor een juiste vochtbalans in het lichaam. 

Helaas gaat de zuiverende werking van de nieren bij het ouder worden achteruit. Ook een hoge bloeddruk heeft een beschadigend effect op de nefronen, de filters van de nieren. Hierdoor worden er stoffen uitgescheiden via de urine, die eigenlijk niet uitgescheiden mogen worden. Eiwitten zijn hier het belangrijkste voorbeeld van.

Omdat de afvoer van afvalstoffen niet meer goed verloopt, zullen deze zich ophopen in het lichaam. Denk hierbij aan een stapeling van fosfor en ureum.

PUUR Kidney

In PUUR Kidney zit het Chinese kruid Lespedeza Sieboldi dat een positieve invloed heeft op het ureumgehalte in het bloed. In de pilletjes zitten ook extracten van Solidago virgaurea (Guldenroede) waarvan bekend is dat het een diuretische en zuiverende werking heeft op blaas en nieren. In combinatie versterken deze twee ingrediënten elkaar en houden zij de nieren langer in conditie.

Nieren worden ook blij van visolie

In visolie zit Omega-3. Door de regulerende eigenschappen van de uit Omega-3 verkregen EPA en DHA, wordt de natuurlijke achteruitgang van nieren vertraagd. Een dagelijks scheutje Omega-3 over het voer is een heel goed advies. Lees ook de blog ‘ Waar een scheutje olie niet allemaal goed voor is’.

Vergeet niet de voeding aan te passen

Adviseer de diereigenaar ook om de kat of hond een speciaal dieet te geven. Met aangepast voer met minder, maar betere kwaliteit eiwitten, weinig zout, wel vitamine B en hoog Omega-3 kan je de achteruitgang van de nierfunctie remmen. 

En veel drinken. Zeker bij katten is het belangrijk in de gaten te houden dat ze voldoende vocht binnen krijgen. In brokken zit te weinig vocht. Nat voer kan een betere optie zijn voor deze moeilijke drinkers. En zorg dat je het drinken op verschillende manieren aanbiedt, zo kunnen zij zelf de manier van drinken kiezen die bij hen past. Lees ook ‘Wist je dat… je alert moet zijn als je (oudere) kat ineens veel gaat drinken?’ 

Lees ook

In de kennisbank lees je in het artikel 'Nierproblemen bij hond en kat' meer over de nieren. Hoe je ze langer gezond kunt houden, vroegdiagnostiek en natuurlijke ondersteuning van nieren en blaas.