Hypo balance in gebruik

Paard Jouke test Phytonics Hypo balance

Reviews Hypo Balance door Kelly van Phytonics, eerder gepubliceerd op phytonicsmed.com op 11 juni, 2019 - 14:34

In maart was er een winactie op onze Facebookpagina. Mensen met een ouder paard (of pony) konden zich aanmelden en onder alle aanmeldingen zijn er 3 winnaars gekozen die een pot Hypo balance in ontvangst mochten nemen. Phytonics Hypo balance ondersteunt bij hormonale verstoringen waar de hypofyse bij betrokken is.

De potten Hypo balance zijn inmiddels op en wij vroegen de winnaars naar hun ervaringen:

Lydia testte Phytonics Hypo balance bij haar pony Jouke (foto).

Voor de pot Hypo balance:
“Jouke is 25 jaar en afgelopen zomer bij mij gekomen. Verwaarloosd, ondervoed, onder de luis, depressief en met wormen. Het gaat nu gelukkig weer goed met hem, maar hij heeft inderdaad de genoemde kwaaltjes die jullie omschrijven: zijn vacht, zijn bespiering en zijn gewicht laten te wensen over.”

Na de pot Hypo balance:
“Jouke heeft een ware metamorfose ondergaan! Hij is zó goed door zijn wintervacht gekomen, hij heeft een flinke jas uitgedaan. Hij heeft nu alleen nog enkele lange haren op zijn buik, hals en kin. Verder een mooie zwarte, glanzende zomervacht! Ik merk aan hem dat hij energieker is. Hij hield zich een tijdje wat afzijdig van de kudde, maar hij is er nu weer meer bij. Ook is hij vrolijker en joliger, zo mooi om hem zo te zien!”

Lisette kreeg een pot Hypo balance voor haar pony Pride.

“Pride is nu 14 jaar en kwakkelt al tijdje met zijn gezondheid. Hij kreeg na aanleiding van bloedonderzoek het reguliere medicijn Prascend, maar helaas kreeg hij daar veel bijwerkingen van. Nu ben ik korte tijd geleden zelf al begonnen met Hypo balance in plaats van Prascend en hij lijkt zich hier lekkerder mee te voelen.”

Pride is nu bezig met zijn 3e pot Hypo balance: “Ik merk zeker verschil bij Pride! Ik zie dat hij dit jaar beter door zijn vacht heen komt. Hij kan nu zelfs weer korte tijden op het gras, waar hij zelf natuurlijk ook heel blij mee is! Hij is veel minder down en somber, eigenlijk een beetje wat je zou verwachten van de Prascend maar dan subtieler. Pride krijgt op dit moment 2x daags 1/3 van het meegeleverde maatschepje en daar lijkt hij het goed op te doen, met minder valt hij weer terug in zijn oude klachten.”

Tony won de pot Hypo balance voor de 37 (!!) jarige merrie Valentina.

“Ik heb bij Valentina nog geen verschil gemerkt. Ik heb haar net als andere jaren moeten scheren omdat ze zelf niet meer door de vacht heen komt. Ik vermoed dat 1 pot niet voldoende is om echt verandering in gang te zetten. Het kan natuurlijk wel zijn dat er een verandering in gang is gezet maar dat dit nog niet zichtbaar/merkbaar is.”