Hypo balance - review van Lucia en haar Fjord Niels deel 2

Niels baat bij Phytonics Hypo balance

Vorig jaar vertelde Lucia ons haar ervaring met de Phytonics Hypo balance bij haar paard Niels. Niels is bijna een 26-jarige Fjord, die destijds diverse klachten had.

Lees hier haar eerste blog.

Hoe het nu met Niels gaat? Lucia vertelt:

"Het is inmiddels een jaar geleden, februari 2018, dat ik bij Niels gestopt ben met de Prascend. De reden voor het stoppen was dat hij in de maanden ervoor enorm apathisch was geworden. Hij bewoog amper, speelde niet, at slecht en kwam depressief over. Een paar dagen na het stoppen met de Prascend begon Niels weer te spelen. Na een week startte ik met het middel Hypo balance van Phytonics. Sindsdien is hij weer vrolijk, speelt weer met zijn Shetlander vriendje en is behoorlijk stout. Zo hoort het! Zijn eetlust is prima.

Eerst werd Niels kaal, maar deze zomer maakte hij voor het eerst sinds jaren weer een prachtige vacht aan. In het vroege najaar kwamen er echter weer wat krullen in zijn vacht terug en begon ik toch ongerust te worden.

Dat was de reden dat we in augustus 2018 de ACTH weer hebben laten testen. De waarde was goed! Het grappige is dat de krullen ook weer zijn verdwenen. Niels heeft nu een prachtige dikke wintervacht!"

Oude man

"Niels wordt, hoop ik, dit jaar 26! Hij loopt nog steeds lekker door het bos, soms iets harder dan ik zou willen, maar zo is Niels.

Ik ben superblij dat ik de keuze gemaakt heb om hem de Hypo balance te gaan geven. Overigens heeft hij -nog steeds- geen koliek meer gehad. En onze bekapper, Lindy Jansen-Jonk van Equiheart, zei bij de laatste bekapping, dat Niels zijn voeten nog nooit zo mooi waren geweest. Naast de dunne zolen zijn nu ook schimmelinfecties in de hoeven verleden tijd. Wie had dat durven dromen?"

Blog van Kelly van Phytonics in samenwerking met Lucia Boukes. Deze blog is eerder gepubliceerd op www.phytonicsmed.com/blog