Ik ga op reis en neem mee

De vakantietijd staat voor de deur, wij gaan weer super leuke dingen doen!

Voor ons als Blazing Amber Team betekent vakantie uiteraard dat we behendigheidswedstrijden gaan lopen. Lekker! We vertrekken straks met 2 van de meiden, de manchester Terriër BATty en Ziva, mijn wereldkampioen Mechelaar voor vier weken uitdaging en ontspanning. We hebben er zin in!

3000 kilometer

Denemarken zal de eerste stop zijn voor deelname aan de Jutlandia cup, een wedstrijd van  twee keer 3 dagen. Daarna rijden we door naar de European Open Agility in Oostenrijk, waar Ziva mag laten zien wat ze kan. We zijn er zo trots op dat ze zich heeft gekwalificeerd om op de European Open voor Nederland uit te mogen komen. Dan is het nog maar een klein stukje naar Zwitserland waar de Swiss Agility Cup op ons wacht om weer 2 keer 3 dagen wedstrijd te lopen. Oh ja, en voor de ontspanning willen we onderweg gaan wandelen in Oostenrijk. Let’s go!

Paklijst

Het is dus van  cruciaal belang dat ik de honden fit kan houden met de spullen die ik mee heb. Daar denk ik van te voren goed over na, ik kan immers niet even naar huis om wat te gaan halen als ik wat vergeten ben.

Zo gaat voor de reis altijd de PUUR Tour / Reis mee. De lange reis en de vermoeidheid van de wedstrijden vragen net dat beetje extra ondersteuning voor BATty. Ik merk dat ze met PUUR Tour /Reis in de camper al relaxter is en dat ze heerlijk kan slapen onderweg.

Voor ongelukjes op vakantie - vallen, stoten of zware wedstrijd - gaat de PUUR Trauma mee. Eigenlijk  zit ie altijd standaard in de wedstrijdtas, maar nu pak ik nog een extra flesje mee omdat we zo lang van huis zijn. Mocht  één van ons een trauma oplopen, en dat heb je zo gedaan, een verstapping uit de camper, je elleboog ergens tegen stoten, in je vinger snijden, een ongelukje zit in een klein hoekje, dan neem ik een PUUR Trauma – boost: elk kwartier 10 druppels gedurende de eerste 2 uur na het trauma en daarna drie keer per dag 10 druppels, zolang de pijn aanwezig is. Ik neem het zelf dus ook als ik me bezeer. Het helpt je lichaam de genezing te versnellen.

Dan de Vetramil Honingzalf en de Vetramil Paw Wax. Deze honingproducten hebben ons al eens eerder uit de brand geholpen, toen we een wedstrijd in de Pyreneeën hadden. Dayzee werd in haar poot gebeten met een nare scheurwond tot gevolg, maar de zalf zorgde voor een snelle genezing zonder dat er nu nog een litteken te zien is. (lees de blog 'een vier centimeter opengespleten wond'). Dan snap je dat deze zalf onze ‘must have’ is voor de vakantie en een tubetje is zo ingepakt. De Paw Wax van Vetramil is een uitkomst bij wandelingen: op hete ruwe stenen worden Ziva’s pootjes snel schraal en met de wax beschermen we tegen kloofjes en kan Ziva heerlijk blijven wandelen in de bergen. 

Dan natuurlijk de STOP! Animal Bodyguard tegen prikbeesten. Ik neem weer twee extra flesjes mee en behandel de twee meiden nog vlak voordat we op reis gaan. Mmm, dat zal lekker ruiken in de auto!

Wat we ook niet zullen vergeten zijn de dagelijkse voedingssupplementen zoals de  PUUR Muscle Mass / Spieropbouw en de Doils Vital olie. Die gaan uiteraard mee en liggen zelfs al in de camper klaar. Verder neem ik een potje PUUR Digest/ Spijsvertering mee voor gezonde en rustige darmen. Je weet maar nooit wat de honden per ongeluk binnen krijgen.

Hoofd koel!

Het is vaak enorm heet op vakantie in de zomer, we moeten het hoofd koel houden. Daarom neem ik bescherming mee voor over de camper en tent. Dat is een groot zilveren luchtige doek dat de warmte uit de auto vandaan houdt. Dat merk je echt: het is daar een paar graden koeler, zeker als  alle ramen openstaan. Op de camping leg ik koelmatjes klaar voor de honden om op te gaan liggen, maar meestal prefereren de boefjes liever het gras in de schaduw onder de camper. Nou ja, ik geef ze in ieder geval een koele keus. En ook een koel bad zet ik voor de honden klaar. Dat vinden ze heerlijk!

Wij hebben enorm zin in onze spannende reis en de meiden staan al te popelen. Meer als 3000km voor de boeg en allemaal leuke dingen om te gaan doen. Met de natuurlijke producten van NML in de kastjes van onze camper zijn we goed voorbereid en kunnen we met een gerust hart op pad.

Fijne zomer! 

Voor de voorpret alvast nog even nagenieten van de foto’s uit het fotoboek van voorgaande jaren:

 

Wie is Katja Slippens?

Katja Slippens is sinds 2001 actief in de agilitysport. Als trainer geeft zij les in agility op locatie bij verenigingen en stichtingen. In 2015 werd Katja met Ziva haar Mechelse herder wereldkampioen agility. In 2016 startte zij in Almere met haar partner Tom Stricker haar eigen hondenschool Blazing Amber Training. Hier kan de sport agility op verschillende niveaus worden beoefend: van puppycursus tot recreatief en competitief. Katja volgt elk jaar meerdere keren seminars van andere vooruitstrevende handlers uit de hele wereld en gebruikt deze kennis in de training van haar eigen honden. Bij Blazing Amber training staat het plezier in het samenspel tussen baas en hond centraal. 

Deel dit artikel

 Bezorgd over uw privacy?