Interesse in vaccineren op maat groeit explosief

Vaccinatie op maat door het meten van de antilichamen van de belangrijkste honden- en kattenziekten met de VacciCheck testkit lijkt enorm te groeien aan populariteit in zowel Nederland als België. Dat merken we bij NML health door explosieve groei van de verkoopcijfers van de VacciCheck, de roodgloeiende telefoon van onze VacciCheckspecialist Hans van Brussel en vele aanvragen van dierenartsen voor het verzorgen van presentaties over het integreren van de titerbepaling in de praktijk. 

Intussen zorgen we bij NML health dat onze kennis up to date is door overleg en informatie over de nieuwste onderzoeken wereldwijd bij Biogal Gal'ed Laboratories in Israël, de ontwikkelaar en producent van de VacciCheck. We overleggen over nieuwe software waarmee het uitlezen van de VacciCheck voortaan nog maar een piece of cake gaat worden. Een update.

Presentaties voor Belgische dierenartsen

De vraag bij dierenartsen voor vaccinatie op maat met hulp van een titerbepaling met de VacciCheck sijpelt nu ook België binnen. Waren het aanvankelijk individuele aanvragen voor meer informatie over deze methodiek, inmiddels is de interesse uitgegroeid naar grootschalige presentaties op diverse locaties in België. Zo stond Hans van Brussel samen met viroloog professor Herman Egberink op 20 november voor een zaal met tachtig dierenartsen in de Kruitfabriek in Vilvoorde. Op uitnodiging van organisator en dierenarts Joris de Swert hielden zij een presentatie over vaccineren en serologisch testen met de VacciCheck. Hans: “De aanwezige dierenartsen stonden duidelijk open voor een andere visie op het aloude vaccinatiebeleid. De vragen die ze stelden waren terecht kritisch, maar onze antwoorden stelden ze gerust. Het gegeven dat de werkwijze wetenschappelijk onderbouwd is, gaf veel vertrouwen.  Het was een mooie avond, waarvan ik durf te beweren dat het een verandering in de visie op vaccinatie ook in België in gang heeft gezet. De wetenschappelijke onderbouwing van de VacciCheck is een belangrijke pijler van het succes en de garantie voor de kwaliteit waarvoor NML health staat”, aldus Hans. 

Expovet – VET Day Henry Schein - ICIVM

Ook in Nederland lijkt onder dierenartsen het onderwerp vaccinatie op maat de ‘talk of the day’. Dat bleek wel uit de bovenmatige belangstelling voor de VacciCheck in onze stands op de recent gehouden vakbeurs Expovet, VET Day 2017 van Henry Schein en de internationale conferentie ICIVM, over innovatieve diergeneeskunde. Hans van Brussel had er zijn handen vol aan. 

Kennis up to date

Intussen zit Biogal, de ontwikkelaar en producent van de VacciCheck, ImmunoComb, ImmunoRun en PCRun in Israël ook niet stil. Daarom togen Hans van Brussel en Irene Rol de laatste week van november naar Kibboets Gal'ed om zich in het bedrijf op de hoogte te laten stellen van de laatste ontwikkelingen. Natuurlijk moesten ze zelf ook aan de slag en verfijnden ze hun vaardigheden en kregen ze een uitgebreide training op het gebied van het snel detecteren van een aantal ziektes door het isoleren van DNA met een nieuwe test en diagnostisch apparaat: de PCRun. NML health hoopt dit snel te kunnen introduceren als nieuwe methode zodat praktijken zelf snel onderzoek kunnen doen.

Ook ImmunoComb en ImmunoRun werden uitgebreid besproken. Een aantal producten uit dit uitgebreide assortiment zijn een waardevolle aanvulling voor de Nederlandse en Belgische dierenartsenpraktijken. 

Vaccicheck

NML health is al sinds 2004 de exclusieve leverancier van VacciCheck voor de Benelux en sindsdien introduceren wij actief deze methode bij dierenartsen. Daar zijn wij best heel trots op. Wij willen een actieve bijdrage leveren aan het zo goed mogelijk beschermen van onze huisdierenpopulatie. Het doel van vaccineren is immuniseren en een vaccinatie zonder controle of het dier wel werkelijk gereageerd heeft op deze vaccinaties, zegt niets over bescherming. Het bepalen van het juiste moment voor vaccinatie door middel van het meten van antilichamen bij pups en kittens, (maternale immuniteit) en de check ná de vaccinatie of deze is aangeslagen, zijn belangrijke ontwikkelingen voor de gezondheid en het welzijn van hond en kat. Dit past volledig bij onze visie op diergezondheid.