JEUK: vliegen, vlooien en teken

Juli, dé maand van de teken!
Aldus Tekenradar.nl.

Vanwege de schommelende temperaturen zijn er volop insecten.
Paarden hebben last van muggen en schuren staart en manen stuk, katten met rode oksels en liezen en honden zitten onder de teken.

Er zijn zat chemische middelen op de markt die deze insecten doden, weren en het dier niet of nauwelijks storen. Helaas belasten deze middelen de afweer van het dier. Hét natuurlijke middel tegen vlooien en teken bestaat niet, maar gelukkig zijn er diverse natuurlijke producten die ondersteunen. Wanneer deze consequent worden ingezet kom je een heel eind!

Beschermende sprays

Een natuurlijk outdoorspray bevat o.a. Tea Tree, Citroengras, Geraniumolie, Ceder, Citronella of Eucalyptus. Allemaal ingrediënten met een sterke geur wat het onaantrekkelijk maakt voor ongedierte om zich vast te klampen aan een dier.

Wandel je veel met jouw hond en woon je in een hei- of bosachtige omgeving? Spray dan 3 keer in de week, of afhankelijk van de hoeveelheid wandelingen, of de hond zwemt wellicht vaker, de flanken, liezen en oksels. Spray wat in de handen en haal deze over de oren en langs de nek. Gebruik hem desnoods ook zelf voor je onderbenen en op de schoenen. Deze spray is ook ideaal te gebruiken als omgevingsspray.

Gelukkig zijn teken bij onze ridgebacks goed te zien, maar ik voorkom liever dat ze zich vastklampen en als dat lukt met een spray dan mijd ik met alle liefde de chemische bestrijding!