Jong geleerd… en oud nog steeds in topvorm

Te oud voor topsport? Niet als je Alice heet en je van jongs af aan begeleid bent door Katja Slippens en Tom Stricker van Blazing Amber. De 12-jarige Mechelse Herder is voor de negende keer gekwalificeerd voor het WK Agility voor Belgische Herders en verschijnt daar samen met Tom op 29 april aan de start in Slovenië. Katja: “Met goede begeleiding en de juiste ondersteuning met PUUR en Omega-3 visolie is onze trouwe Alice nog steeds in topvorm. We zijn supertrots op haar!”

Jonge hond

Mechelse Herder Alice is door Tom en Katja gefokt en staat zodoende al van jongs af aan onder hun liefdevolle begeleiding. Het trainersstel kent hun hond door en door en weet precies wat zij nodig heeft: uitdaging, plezier- wat zij samen met Tom volop vindt in de agility sport – en ondersteuning met supplementen om in conditie te blijven. Tom: “ Ik ben heel trots op het feit dat Alice op deze hoge leeftijd nog zo fit is om mee te kunnen doen met de jonge honden. Ik ben er zeker van dat het door de product komt op basis van Wierookboom (Boswellia serrata), Damiana (Turnera diffusa), Echte guldenroede (Solidago virgaurea), Schietwilg (Salix alba), Zwarte bes (Ribes nigrum), MSM (Methylsulfonylmethaan), Glucosamine sulfaat, Chondroïtinesulfaat, Magnesium citraat, Kaliumchloride em Fosfor (calciumfosfaat) en een kwalitatieve Omega-3 visolie die Alice al van jongs af aan krijgt.

“Alice kreeg vroeger vanwege haar gevoeligheid voor stress en reactieve karakter daarnaast dagelijks een kruidenmix van Magnesium citraat, Meidoorn (Crataegus oxyacantha), Natriumfosfaat/Sosium phosphate, Hop (Humulus lupulus), Sint-janskruid (Hypericum perforatum), Dong Quai (Angelica sinensis), Japanse notenboom (Ginkgo biloba), Zink, L-Tryptofaan, Vitamine B3 en Vitamine B6. Op wedstrijddagen voegden we daar een druppel op basis van Saffraan (Crocus sativa), Vleeskleurige passiebloem (Passiflora incarnata) en Hop (Humulus lupulus) aan toe om haar te ondersteunen in de sport. Ik denk dat ze zonder deze producten niet zo hoog gekomen zou zijn in de agility sportwereld. Nu ze wat rustiger in haar koppie is geworden en de antistressproducten niet meer nodig heeft, merken we dat ze veel baat bij het supplement met Choline erin. De choline zorgt ervoor dat ze geen last van haar ouderdomsverschijnselen heeft in haar koppie. Ze is nog steeds heel goed bij en kwiek. Door haar ervaring is het een genot om met Alice agility parcoursen te doorlopen. Ik weet zeker dat we samen in april gaan vlammen op het WK.”

Agility virus

Sinds 2002 sloeg bij Blazing Amber het agility virus toe en zijn Katja en Tom met hun Mechelse herders op menig internationale agility wedstrijd te vinden. Dit jaar zijn Alice, Ziva en haar halfzus Dayzee de honden die uitblinken in de sport, waar zowel de baas als het dier zoveel plezier aan beleven. Tom: “Alice is misschien niet meer de snelste hond, maar ze is er klaar voor en staat weer te popelen van ongeduld om deel te nemen aan het WK. Ik hoop met haar de finale te halen en een hele leuke sportieve tijd in Slovenië tegemoet te gaan met het Nederlandse team en dat ik weer mag genieten van alle beste Belgische Herders in de Agility sport uit alle delen van de wereld.”