Max na een vervelend oorongemak weer helemaal blij

Hans is de trotse eigenaar van drie prachtige bordercollies, waarmee hij in zijn vrije tijd heel wat uurtjes plezier beleefd. Ze zijn in super conditie.

Scheef
Onlangs liep Max echter ineens met zijn kop scheef en krabde hij veel aan zijn oor. Max is één van de drie bordercollies en heeft de mooie leeftijd van 12 jaar. Het is hem niet aan te zien, maar deze keer gedroeg hij zich toch anders als anders. Er was gegarandeerd wat mis: in de gehoorgang van Max bleek oorsmeer zich opgehoopt te hebben en het oor zag er onrustig uit.

EHBO
Actie dus. Direct na het constateren van deze oorongemakken toverde Hans uit zijn goedgevulde EHBO-kit de PUUR Auris/Oor tevoorschijn en ging aan de slag. Maar de druppels konden deze keer niet goed hun werk doen: het oor bleek zo dicht te zitten dat het eerst flink gereinigd moest worden. Daar deed de Espree Ear care goed werk. Een paar keer flink inmasseren met deze earcleaner zorgde ervoor dat het vuil goed loskwam.

Lekker

Alsof Max wist dat zijn baasje hem van zijn klachten af hielp. Hans: “Max ging er eens goed voor liggen. Ik kon hem na de reiniging van de gehoorgang rustig driemaal daags druppelen met PUUR Auris/Oor. Hij liet het allemaal rustig toe en leek het zelfs lekker te vinden! Dat kwam vast ook door de verkoelende en dempende werking van deze druppels. Hoe dan ook, Max was na een week van zijn problemen af en was weer vrolijk aan het rennen."

Lees meer over oorongemak en vieze oren in de Kennisbank van NML health