Met hart voor dieren hard aan het werk

Vriendelijk verzoek i.v.m. lagere bezetting op kantoor door corona:
Bestellingen bij voorkeur via website of per e-mail bestel@nmlhealth.com en NIET per telefoon
Adviesvragen ook bij voorkeur per chat of e-mail info@nmlhealth.com

 

Leestijd 3 minuten

Ook dierenprofessionals worden geraakt door de crisis. Natuurlijk privé door de beperkingen in hun dagelijkse leven, maar ook op de werkvloer. Brancheorganisatie Dibevo maakt zich hard dat ook de dierensector op de lijst van vitale sectoren komt. En terecht! Bij een sluiting van winkels en praktijken komt de verzorging en voedering van 25 miljoen dieren in gevaar. Zolang niets zeker is, zetten dierenprofessionals alles in het werk om de zorg voor dieren in goede banen te leiden. Petje af voor deze kanjers!

Bij De Boer Dier & Ruiter in Muiderberg is het hard aanpoten deze dagen. Net als veel supermarkten hebben zij te maken met mensen die zich zorgen maken of de winkel wel open mag blijven en of er nog voldoende aanvoer is van producten. Buiten staat een bord met de specifieke maatregelen die in navolging van het RIVM zijn genomen. Klanten worden verzocht zoveel mogelijk in hun eentje de winkel te betreden, niet te komen als ze verkouden zijn en alle hygiënemaatregelen in acht te nemen.

Eigenaar Jan Westhoff blijft er relaxt onder al vertoont hij zo aan het einde van de dag wel wat tekenen van vermoeidheid. Jan: “We roeien met de riemen die we hebben en proberen mensen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Ook bij ons hebben we minder handjes, een aantal medewerkers blijven uit voorzorg thuis. Ik merk dat klanten zich vooral zorgen maken dat ze straks misschien geen voer meer voor hun dieren kunnen kopen. Ik hoor ze veelvuldig zeggen: ‘stel dat jullie winkel dicht moet bij een verdere lock down?’. Het is niet ondenkbaar maar het zou echt een onmogelijke zet zijn. Onze dieren moeten toch verzorgd worden en verzekerd zijn van voeding? Ik ben blij dat Dibevo zich hard maakt dat wij op de lijst van vitale sectoren komen.”

De Boer heeft ook een onlinewinkel. Voer kan toch ook daar gekocht worden? Jan: “Wat wij online verkopen is maar een fractie van wat we in de winkel hebben. Zeker als het over paardenvoer gaat hebben we het over grote zware verpakkingen. En balen hooi zie ik ook niet direct met de pakketdienst meegaan haha. Nee, het gaat echt heel moeilijk worden als winkels als wij dicht zouden moeten. Daarom zie je klanten ook hamsteren, vergelijkbaar met wat je ziet in supermarkten. Ik ben ervan overtuigd dat het niet nodig is, maar begrijpelijk is het wel.”

Druk is het wel, maar we redden het!

NML health maakte een rondje langs een aantal klanten. Iedereen doet zijn of haar best en de sfeer is optimistisch en positief. We doen wat we kunnen! Alles voor de gezondheid en welzijn van onze dieren. Zij mogen niet lijden onder deze crisis:

Lisa van @Natulistic: Het is lekker druk in de winkel, alles loopt prima.

Femke van @Pets Delight: we hebben een enorme voorraad. Alles wordt veel verkocht. Nergens meer kattenbakvulling? Kom maar naar Pets Delight! 

Emma van @Paardendrogist: we delen veel informatie aan onze klanten. We zijn lekker bezig (met minder personeel)

Debby van @Hondentrimsalon Debby’s Trimhut: trimsalon is gewoon open, wel met aangepaste regels. 

Joelle van @Dressuurproeven: we zorgen ervoor dat we alles op voorraad hebben!

Mike van @Natuurlijk voor de Hond: voer is niet aan te slepen, de rest gaat ook prima door.

Hans van @Phoenix Diervoeding: we hebben in 1 dag verkocht wat er normaal in 1 week doorheen gaat!

Madieke Visser van @holistische praktijk voor dieren: mijn werk als cranio sacraal therapeut gaat gewoon door voor paarden, wel aangepast protocol. Helaas moet ik de behandeling van honden even stopzetten, omdat ik die bij mensen aan huis behandel. Dat is nu geen optie meer.

Jeroen Duenk @Paardenosteopaat: Ik ga gewoon door met de behandeling van paarden in de stallen. Wel met aangepaste regels en in overleg met stalhouders en eigenaars.

Alexandra van @ Dierenartskliniek in de Buurt in Odijk: Ik blijf honden en katten gewoon behandelen, maar vanzelfsprekend met de nodige maatregelen.

En zo doet elke dierenprofessional zijn stinkende best om de zorg aan dieren door te laten gaan. Wij bij NML health doen dat ook. Kunnen we je ergens mee ondersteunen? Laat het ons weten! We zijn er voor jullie!

Keep up the good work!