Mimi weerbaarder met Doils Vital

Wat is Anja Bes opgelucht dat haar hondje Mimi zo is opgeknapt met Doils vital. De visolie met Omega-3 heeft merkbaar een positieve uitwerking op het koppie. De akelige aanvallen zijn veel minder heftig en komen minder vaak voor. Anja: “Ik ben zo blij met dit resultaat dat ik graag onze ervaring wil delen. Wie weet hebben andere hondjes en hun baasjes er net zoveel aan als Mimi en ik.”

Wat een schrik

In de warme zomer van 2018 gebeurde het voor het eerst. Mijn hondje Mimi was toen ruim vier jaar oud. Vanwege de warmte deden we op een warme dag weer slechts een kort wandelingetje om haar plasjes te doen. Eenmaal weer in huis duurde het niet lang voordat ze begon met stuiptrekkingen van haar pootjes. Ze werd apathisch, haar oogjes draaiden weg, haar mondje viel open en ik kon zie dat ze met man en macht probeerde grip te krijgen op de situatie, maar dat lukte niet. Het was ook niet mogelijk contact met haar te maken. Echt een hele nare ervaring. Het leek of ik haar zou verliezen… De aanval zakte gelukkig vanzelf weer weg, maar ze bleef nog een tijdje slap en afwezig.

Toen de dierenarts kwam was het ergste voorbij. Maar niet de schrik, voor zowel mij als ook voor Mimi, die daarna heel moe was en warmte en veiligheid zocht door steeds heel dicht bij me te blijven en tegen me aan te kruipen. Het had duidelijk ook op haar grote indruk gemaakt.

Geen medicatie

De dierenarts gaf aan dat medicijnen in het geval van Mimi geen optie was. Daarvoor vond hij dat ze te jong was. Ook in de periode erna werd Mimi met tussenpozen overvallen door de klachten, maar niet zo frequent dat er ingegrepen werd met medicatie. Ik kon merken dat warmte een uitlokkende factor was. Maar soms ontstond het ook geheel onverwacht, bij koel weer, zelfs ’s nachts. En elke keer weer was het uiteraard een afschuwelijke situatie.

Blij met natuurgeneeskundig advies

Wat kon ik doen voor Mimi? Uiteindelijk kwam ik terecht bij een natuurgeneeskundig werkende dierenarts. Zij gaf mij het advies om eens visolie te proberen met veel DHA. Zij vertelde dat hiermee heel goede resultaten bereikt worden, omdat het vetzuur DHA een positieve uitwerking op de hersenen heeft. Het is per hondje wisselend, maar zo is het met alle medicatie en supplementen. Bij zowel mens als dier, ieder individu reageert anders.
 
Sindsdien, nu ruim een jaar, geef ik Mimi dagelijks wat olie, in een op haar lichaamsgewicht afgestemde hoeveelheid. Een beetje door het voer, op een plakje worst of een hondenkoekje. 
En het gaat goed! Ze heeft vorige zomer nog een paar momentjes gehad, maar het beeld is veel minder heftig dan daarvoor. Zelfs in deze afgelopen warme zomer van 2019!
 
Wat Mimi en mij betreft dus een succesverhaal! Wat zijn we blij met dit advies en dit mooie resultaat. Vanuit onze ervaring wil ik dit graag delen, zodat andere hondjes en hun baasjes hier hopelijk net zo mee geholpen zijn!
 
Met warme groet en een hondenknuffel,

Anja en Mimi.