Niet in topvorm, toch mooie prestatie

Allebei nog maar net hersteld van een keelontsteking melden Hermien en Barry Beijl zich zaterdag 30 september aan de start van de kwalificatiewedstrijden voor de NK Canicross 2017. De locatie is zoals altijd weer prachtig: de Ermelose bossen bieden voor zowel de lopers van de lange als voor de korte afstand een prachtig decor. Een motregentje en een graadje of 18 vormen ideale loopomstandigheden. De Dobermanns Quin en Bella - allebei in topconditie dankzij PUUR - hebben zichtbaar zin in de wedstrijd en lijken totaal geen last te hebben van de andere enthousiast blaffende deelnemers.

Mooie tijd!

Om de 30 seconden vertrekt er weer een koppeltje van de startlijn. Met een tijd van ongeveer 17 minuten voor Barry en Bella en een tijd van ruim 19 minuten voor Hermien en Quin komt het echtpaar tevreden over de finish. ‘Ja, het was zwaar zo met onze herstellende lijven, maar we hebben het toch maar weer gedaan met een best mooie tijd.’ De volgende uitdaging is de EK Canicross in Italië op 13-15 oktober. Dat belooft dus wat!  Wij bij NML health volgen deze kanjers op de voet!

Wat is Canicross?

Canicross is hardlopen in de natuur met een aangelijnde hond die naar hartenlust mag trekken. Dat is ook meteen de uitdaging: baas en hond lopen het snelst als ze in volledige synergie zijn met elkaar. In de meeste gevallen zal de hond harder lopen, trekt hij de baas voort en ervaart de hond een remming door de baas. Aan de andere kant is het de baas die ervoor zorgt dat de hond niet al meteen aan het begin al zijn kruit verschiet, hem gefocust de afstand laat uitlopen en hem leidt door het parcours.

Canicross is voor alle typen honden en omdat je weinig meer nodig hebt dan een heupgordel, tuig en hardloopschoenen wordt deze sport ook in Nederland steeds populairder. Voor het ene koppel is het topsport, voor de ander een sportieve hobby. Bij de wedstrijden is er meestal een keuze tussen een korte (2-3 km) en een lange afstand (4-6 km).