Nog meer bevestiging medicinale eigenschap visolie

Blij zijn wij bij NML health met het nieuws dat deze week op de site van Natura Foundation werd vermeld: omega-3-vetzuren uit vis worden in het lichaam daadwerkelijk omgezet in krachtige ontstekingsremmende en neuromodulerende stoffen. Dat stelt het medisch vakblad PNAS naar aanleiding van recent nieuw biomedisch onderzoek. 

Medicinaal

Het onderzoek toont aan hoe de omega-3-vetzuren EPA en DHA uit visolie worden omgezet in bioactieve metabolieten. De door het lichaam zelf aangemaakte stoffen haken aan de receptoren van het neurologische en immunologische systeem en hebben een regulerende werking op ontstekingsprocessen. Met dit onderzoek is er een biochemische verklaring gevonden voor al eerder klinisch gevonden effecten: een voeding rijk aan omega-3 met EPA en DHA heeft een ontstekingsremmende werking en werkt positief op het neurologisch- en immuunsysteem.

Lees hier de publicatie op naturafoundation.nl   

Omega-3

Ook eerder onderzoek toont de positieve effecten aan van omega-3 olie. Specifiek is er onderzoek gedaan naar het effect van EPA en DHA op het metabolisme van de kat en is er aangetoond dat katten met osteoartritis meetbaar verbeteren door inname van visolie met deze specifieke vetzuren. Lees het in onze blog ‘Waar een scheutje olie niet allemaal goed voor is’.

Zuivere vis

De producten met omega-3 van NML health zijn van hoge kwaliteit. Zo aanschouwde Irene Rol deze zomer met eigen ogen hoe in IJsland de olie uit de vis wordt gehaald. In haar blog ‘Vette vis met een gezond luchtje’ neemt ze de lezer mee op haar IJslandavontuur. De omega-3 producten uit de PUUR serie worden geleverd door Bonusan living quality. Deze producent garandeert ons dat al hun visolieproducten grondig zijn gezuiverd en niet afkomstig zijn van bedreigde vissoorten.