'Ogen op stokjes', aldus Kelly over haar gespannen paard

Leestijd 2 minuten

“Toos kijkdoos”

Zo noem ik mijn paardenkind gekscherend als hij weer eens ogen op stokjes heeft omdat hij iets ziet wat in zijn ogen waarschijnlijk levensbedreigend is.

Ik ben Kelly en heb een grote KWPN ruin. Groot, maar niet zo dapper. Het is, zoals ze dat zo mooi kunnen zeggen, een paard “met veel bloed”. Dit uit zich in zijn geval met dingen snel eng vinden en strak worden in de spieren. Door mijn werk bij Den Hoek, Holistische praktijk voor dier & mens én mijn werk bij Phytonics, weet ik inmiddels wel het een en ander over het paardenlichaam en het ondersteunen met supplementen.

Ontspanning

Zo ondersteun ik mijn paard al met Magnesium en Phytonics Strezz. Hiermee was de spierspanning al vele malen minder en was er prima om te gaan met zijn kijkerigheid. In stressvolle situaties zoals wedstrijd geef ik hem extra Strezz en dat werkt goed.

Tot ik vorig jaar toch tegen iets aanliep waar ik niet goed doorheen kwam. We waren van stal verhuisd en er was eigenlijk weinig aan de hand, totdat de herfst en winter begonnen. We hebben op deze stal alleen een buitenbak en zoals je je misschien kunt herinneren er was vorig jaar wind, veel wind. Zelfs verschillende stormen. 

Onrust door weer en wind

Mijn paardenkind houdt niet van wind. Dit resulteerde in extreem veel spanning, die ook bijna niet meer af te vloeien was. Voor mij niet fijn rijden, voor mijn paard natuurlijk ook erg vervelend. In gesprek met een collega van NML health, Sandra, kwam PUUR Tranquil ter sprake. Ik was vanuit de praktijk vooral bekend met de variant voor de kleine huisdieren, maar dit product is er ook voor paarden. Ik besloot dat dit het proberen waard was en ben direct gestart.

Snel resultaat

Al binnen een paar dagen merkte ik het eerste verschil. Het was een winderige dag en sinds tijden kon ik de spanning die ontstond weer af laten vloeien. Na 2 weken konden we weer heerlijk rijden, zonder die extreme spanning, zowel in de spieren als in zijn bovenkamer! Natuurlijk blijft het bij tijd en wijle een “Toos kijkdoos”, maar zolang er geen extreme spanning ontstaat en we ook weer snel terug kunnen naar ontspanning, is het veel fijner voor ons beide.

Dus naast mijn hele collectie aan Phytonics supplementen staat er bij ons nu ook een pot PUUR Tranquil!

Phytonics volgen op Social media? Instagram / Facebook