Onstuimige Juul, een labrador met pech.

Leestijd 2 minuten
Juul en Marin

Het verhaal van labrador Juul

Op 9 juni 2021 liep Juul, onze oudste hond, een ernstig zware schouderblessure op tijdens het rennen en spelen met onze jongste hond. 
Ze rende achter de jongste aan, nam een bocht en kwam in die bocht met haar voorpoot in een kuil terecht. Vanwege de snelheid die ze had bewoog haar lichaam voorbij haar poot, die niet kon bewegen omdat die vaststond in de kuil.  
Gevolg, een pijnlijke schreeuw die door merg en been ging, op drie poten staan en niet meer kunnen lopen. 
Stapje voor stapje gingen we terug naar de auto. Wat had ze een pijn, maar haar tillen was geen optie voor mij. 

Schouder uit de kom

Eenmaal thuis zijn we direct naar de dierenarts gegaan. Hier werd geconcludeerd dat haar schouder geheel of gedeeltelijk uit de kom is geweest, maar gelukkig wel weer goed zat. 
Met pijnstilling, rust en geduld vanwege vermoedelijk een hele lange hersteltijd konden we weer naar huis. 

PUUR contact

Ik zette haar onfortuinlijke verhaal op mijn facebook en daar kreeg ik een reactie op van een iemand die bij PUUR werkt. 
Wij kennen elkaar en zij heeft al eerder iets heel moois voor onze Juul betekend. Zij weet ook dat ik groot voorstander van PUUR ben. 

Goede ervaringen met PUUR

We hebben inmiddels veel PUUR supplementen in huis, o.a. PUUR pollen en PUUR hotspot. Beide middelen gebruik ik jaarlijks in het voorjaar en de zomer. Allebei preventief met als prachtig resultaat dat er al jaren geen hotspot meer is bij de oudste. Juul is een labrador, gek op water, zwemt dagelijks en met de zomerse warmte altijd gevoelig voor hotspots. 
Ze heeft ook een soort van hooikoorts, tijdens het seizoen met de bloeiende grassen was ze altijd ziekig. Ik ben toen PUUR pollen gaan gebruiken en ook deze klacht verdween. 

De blessure van Juul. 

Er zijn foto’s van haar schouder gemaakt om uit te sluiten of er niks kapot was in de schouder. Dat bleek gelukkig niet het geval. Het letsel zat in de pezen en de banden van de schouder en daaromheen.
Ik kreeg het advies om PUUR Tendo en PUUR Muscle mass te gaan gebruiken, naast de reguliere pijnstilling die nog kortdurend voortgezet moest worden. 
Uiteraard ben ik gelijk met deze middelen begonnen en al snel zag ik dat Juul makkelijker ging lopen. 

Zes weken later

Inmiddels zijn we bijna 6 weken verder na het oplopen van de blessure, ben ik gestopt met de reguliere pijnstilling en gebruiken we nu alleen nog de PUUR middelen. 
Juul loopt weer als vanouds, wil weer rennen en spelen en durft zich weer uit te rekken, iets wat ze niet meer deed omdat die beweging haar te veel pijn deed. 

Ik ben echt bang geweest dat het niet meer goed zou komen. Juul is al 8,5 jaar, een wat oudere hond dus.
Ik ben dan ook heel blij en dankbaar dat ze weer opgekrabbeld is. We blijven voorlopig de Tendo en de Muscle mass gebruiken om helemaal goed en volledig van deze blessure te genezen.