Ook gevoelige Louis zonder teken en vlooien de zomer door

In december 2016 wordt er in Spanje een Labrador kruising Brak van de straat ‘geplukt’. Geen haar meer op zijn achterkant. In februari van dit jaar komt Louis naar Nederland. De stress veroorzaakt nog meer huidellende. In mei ziet Catherine Louis voorbijkomen op de Facebookpagina van het asiel, waar hij na een mislukte plaatsing terecht was gekomen. De reden is duidelijk: Louis is een flinke man, 7 jaar oud en heeft huidproblemen. En met een ‘zelfs eczeem mevrouw’ is de hond niet favoriet voor een herplaatsing. 

Blonde schat

"Ik ga kijken … en val meteen voor zijn karakter. Na drie wandelingen en veel overtuigingskracht om mijn man over te halen deze blonde schat op te nemen in ons midden, maakt Louis op 20 mei zijn entree binnen ons gezin. De kinderen zijn door het dolle. Maar wat een schrik als hij bij ons een epileptische aanval krijgt. Later blijkt dat hij ook al in het asiel en bij zijn eerste woonadres in Nederland epileptische aanvallen had gehad."  

Tender Love and Care

"Met zoveel mogelijk TLC (Tender Love and Care) proberen wij Louis zich zekerder te laten voelen. Daarbij zetten wij hem zo snel mogelijk op goede voeding. NML health adviseert een suppletie met PUUR Derma en een hoogwaardige omega 3 olie van Doils skin. Vanaf dag een tref ik teken aan die dood in zijn lijf vast zitten. Deze zorgen een voor een voor ontstekingen die hij ook weer openkrabt. Lieve Louis, wat heb je toch voor gif in je lijf? Wij zullen het nooit weten!"

Allergie

"Alle hotspotachtige wondjes worden liefdevol met Vetramil zalf ingesmeerd. Bittere noodzaak, want iedere wondje is natuurlijk aanleiding om nog meer te krabben. Het is een vicieuze cirkel die moeilijk te doorbreken is: want tja, waar is Louis allergisch voor en hoe lang krabt hij al?" 

Groen alternatief

"Gezien zijn enorme gevoeligheid adviseerde NML health mij een groen alternatief voor vlooien- en tekendruppels om toch in ieder geval de wondjes door tekenbeten te voorkomen. Goede recensies van eigenaren met honden die gevoelige reacties hadden gegeven op het toedienen van pipetten in de nek en zelfs een eigenaar met een hond met een zogenaamde olifantshuid, deden mij besluiten de STOP! Animal Bodyguard te gaan gebruiken. Héél voorzichtig zijn wij de hoeveelheid druppels gaan opbouwen en inmiddels durf ik het ook te gebruiken op de plekken met weinig haar. Louis reageert totaal niet op als ik het toedien. Ook komen er geen epileptische aanvallen, wat wel had gekund omdat er in STOP! tea tree en rozemarijn zit." 

Goede weg

"We zitten duidelijk op de goede weg met Louis. Inmiddels gebruiken wij de STOP! in een hogere frequentie dan dat de dosering in de bijsluiter aangeeft. De weerstand van Louis is zo laag en de tekendruk is zo hoog - code rood volgens Tekenradar - dat dit echt nodig is in onze woonplaats dicht bij de Veluwe. Voor tijdelijk is dit prima om te doen, maar straks als de tekendruk weer afneemt, bouwen we weer af naar de voorgeschreven dosering. 

In de tussentijd hopen we op een positief effect van de goede voeding op de huidproblemen. Of spelen omgevingsallergieën ook een rol? Wordt vervolgd!"

Klik hier voor meer informatie over STOP! Animal Bodyguard en hier voor een instructiefilmpje van het toepassen van STOP! 

Deel dit artikel

 Bezorgd over uw privacy?