Paard Azar weer op de been

Het ene paard is gevoeliger voor overbelasting van het bewegingsapparaat dan het andere. Dat is nu eenmaal zo. Zonder dat altijd helemaal duidelijk is waar de gevoeligheid van gewrichten, pezen en spieren vandaan komt. Natuurlijk houd je er rekening mee in het doseren van werk en training. Maar ondersteunen met supplementen helpt je paard ook lekkerder te bewegen. Dat blijkt maar weer uit het verhaal van Joanne de Mooy over haar paard Azar.

Joanne vertelt: “Mijn 22- jarige Haflinger Azar heeft al jarenlang regelmatig blessures gehad. Dan zijn het weer zijn gewrichten, dan weer zijn spieren en pezen die opspelen. Hij heeft een abonnement op scans en behandelingen. Sinds een jaar heeft hij een dikte op de pees, waar hij niet veel last van lijkt te hebben. In overleg met de dierenarts besloten om aan te kijken hoe het verloopt. Rust nemen op slechte dagen en beweging geven wanneer hij goed loopt.”

"Toch ben ik gaan behandelen met PUUR MSM. Als snel zag ik dat Azar beter begon te lopen. Daarna ben ik de Omni milk van Phytonics erop gaan smeren en de druppels Phytonics Tendon comp en Liver comp erbij gaan geven. De lever is namelijk vaak betrokken bij de kwaliteit van bewegen."

"De dikte op de pees is onveranderd gebleven, maar Azar is duidelijk vrolijker en loopt veel beter en meer. Dat komt goed uit, want hij is eigenlijk te zwaar en dat is niet goed voor zijn oude peesblessure. Langzaam ben ik weer wat gaan rijden op hem. Kortom: de dikte is onveranderd, maar ik zie zeker verbetering in de beweging van Azar!”

Op zijn linkerknie en net daarboven aan de buitenkant, zie je twee bulten zitten.