Paard Pien smult van PUUR Trauma

Leestijd 3 minuten

We werden op onze instagram pagina Puurpaard getagd in een story, hier zagen wij een heerlijke NRPS pony die al slurpend en likkebaardend een spuitje PUUR Trauma toegediend kreeg van haar eigenaar Zohraya. 

Blessure na uitglijder

Pien heeft in december na 2x eerder een blessure te hebben gehad na een uitglijder een nieuwe blessure opgelopen. Op het eerste oog leek alles mee te vallen maar de volgende dag had Pien toch een dik been. Zohraya’s gevoel zei meteen dat het foute boel was, de dierenarts constateerde wat Zohraya al verwachtte: opnieuw een blessure. 

Even niet meer rossen door de bossen

De teleurstelling zat er bij zowel Zohraya als Pien flink in, ze zijn het liefst samen aan het racen in het bos of op het strand maar dit zit er voorlopig niet in, gelukkig is dit niet het enige wat je kan doen met je paard zegt Zohraya met een lach. We kunnen samen heerlijk tutten en poetsen, Pien laat zich graag verwennen en sinds zij stilstaat ben ik haar om gaan toveren tot circus pony, ze is heel goed in trucjes en wilt daar dan graag wat lekkers voor in ruil. 

Pien als cadeau!

Zohraya en Pien zijn gek op elkaar dat merk je meteen, Zohraya vertelt ons over de bijzondere dag waarop ze te horen kreeg dat Pien lid werd van de familie. “Pien was onze favoriete pony op de manege, ze was heel ondeugend en dat maakte haar ontzettend grappig. Pien was altijd heel lief met poetsen en opzadelen, we konden altijd heerlijk met haar tutten. Toen kwam op zeventien april 2007 de grootste verrassing van ons leven, we kwamen aan op de manege en de laatste stal van de eerste rij was versierd met slingers en ballonnen. Dit was de stal van Pien, wij dachten dat ze misschien jarig was en dat haar stal daarom versierd was maar er bleek iets anders aan de hand: Pien was ons cadeau! 

Familielid

Daar stond ik dan, samen met mijn zus, mijn moeder en mijn vader, de manege eigenaar en hun dochter. Mijn zus en ik mochten samen in Pien haar stal staan en wij kregen een brief die we mochten voorlezen. In deze brief werd ons verteld dat wij Pien welkom mochten heten in onze familie. Een onvergetelijke dag. Op zeventien april vieren we alweer ons 14-jarig jubileum samen met onze Caroline (Pien).” 

Verbetering maar trauma bleef…

Tijdens de blessure van Pien heeft een lieve, meedenkende stalgenoot ons haar Equine LTS uitgeleend, deze hebben we 5 weken gebruikt (tot de volgende scan) we zagen verbetering maar de plek van de blessure bleef dik. Ik ben toen zelf wat onderzoek gaan doen online en las hele goede dingen over het merk PUUR en de PUUR Trauma en ik wil nooit meer anders!

Al snel zichtbaar verschil

Na twee weken was er zichtbaar verschil, de plek was zelfs dunner dan dat hij was voor de blessure! Dus het heeft ook bijgedragen aan het verminderen van het littekenweefsel dat er al zat. We hebben 18 maart weer een scan gehad en er waren geen scheurtjes meer te zien!

We mogen nu rustig opbouwen met bewegen en tijdens dit proces blijf ik ondersteunen met PUUR Trauma. En het allerfijnste is nog dat Pien er werkelijkwaar van smult als ik haar de druppeltjes via een spuitje rechtstreeks in haar mond toedien.

Bekijk hier het filmpje van smullende Pien op Facebook

Bedankt Zohraya voor jullie verhaal. Wil je Pien -blijven- volgen?

Ga dan hier naar haar Insta account