PUUR Glucosamine extra voor soepel bewegen

PUUR Glucosamine extra

Dieren die door ouderdom of na een trauma, groeispurt of door over- en/of verkeerde belasting te maken krijgen met minder soepele gewrichten kunnen baat hebben bij de bouwstof glucosamine. Glucosamine zorgt voor een gezonde aanmaak en opbouw van het gewrichtskraakbeen. Dat is samen met de aanwezigheid van voldoende gewrichtsvloeistof (synovia) een voorwaarde om soepel te kunnen bewegen en gemakkelijker na rust in beweging te komen.

Als een gewricht minder goed functioneert, leidt dat tot allerlei ongemakken. Niet alleen zie je dat terug in de bewegingsbeperkingen, maar ook zal je dier laten merken dat het zich niet fijn voelt en zal het bepaalde bewegingen gaan vermijden. Deze vermijding kan dan weer leiden tot meer ongemak en verkeerde belasting in andere gewrichten. Daarom is het zo belangrijk om de gewrichtsfunctie te verbeteren. Dat bereik je door een gedoseerde belasting van het gewricht, functionele beweging en te zorgen voor voldoende spieropbouw om dit mogelijk te maken. Met het juiste supplement wordt de conditie van het gewrichtskraakbeen ondersteund en kan het ongemak door de verstoorde gewrichtsfunctie worden verlicht. De opgetreden schade in een gewricht kan helaas nooit helemaal worden genezen, maar door de juiste behandeling kunnen degeneratieprocessen wel worden gestabiliseerd.

PUUR Glucosamine extra of PUUR Glucosamine?

PUUR Glucosamine extra bevat net als PUUR Glucosamine de bouwstoffen Glucosamine en Chondroïtine voor de opbouw en kwaliteit van gewrichtskraakbeen. Ook de aan deze producten toegevoegde mineralen Magnesium, Koper en Mangaan dragen bij aan een goed functioneren van een gewricht. Glucosamine is een belangrijke bouwstof voor hyaluronan dat bijdraagt aan de kwaliteit van de gewrichtsvloeistof. Hierdoor verbetert de smering van de gewrichten en normaliseert de belasting op het gewrichtskraakbeen. Methylsulfonylmethaan (MSM) is een essentiële voedingsstof voor de elasticiteit en opbouw van gewrichtskraakbeen, pezen en gewrichtskapsel. 

Het verschil met de PUUR Glucosamine is dat bij PUUR Glucosamine extra er kruiden zijn toegevoegd met een verlichtende werking. Daarmee wordt het ongemak dat is ontstaan, beter door het dier verdragen en wordt het functioneel gezonde bewegen van het gewricht ondersteund. Dus als er sprake is van veel ongemak is PUUR Glucosamine extra geïndiceerd.

Gaat het je vooral om de opbouw van een sterker gewricht inclusief sterkere gewrichtsbanden en gewrichtskapsel dan is PUUR Glucosamine een goede keuze. Het ongemak door een minder goed functionerend gewricht speelt dan een kleinere of geen rol.

Verlichtende ingrediënten in PUUR Glucosamine extra

Omdat het in een paardenlichaam anders werkt dan in een honden of kat lichaam zijn de ongemak verlichtende ingrediënten in PUUR Glucosamine extra voor paard en pony niet helemaal gelijk aan die van de PUUR Glucosamine extra voor hond en kat.

Paard

Hond

Omdat een paard wel en een hond en kat niet zelf vitamine B3 aanmaakt is er aan de PUUR Glucosamine extra voor hond en kat nog Vitamine B3 toegevoegd omdat bekend is dat deze vitamine het gewrichtsherstel bevordert.

Elkaar versterkende supplementen

Bouwstoffen en fytotherapeutische druppels versterken elkaar in hun werking. Daarom kan het goed werken om bij klachten te zoeken naar een goede combinatie. Ook kunnen de supplementen goed worden ingezet naast reguliere medicatie.

Voor paarden en pony’s leidt de combinatie van PUUR Glucosamine extra met PUUR Veg omega tot een soepeler bewegen, eventueel in combinatie met PUUR Dolor / Plus bij veel ongemak. Uitwendig zorgt het smeren van de gewrichten met Phytonics Omni milk voor een ontspannende en verlichtende werking.

Voor honden en katten werkt de combinatie PUUR Glucosamine extra met PUUR Arthro, PUUR Spondy of met PUUR Dyspla goed, afhankelijk van de aangedane gewrichten. De toevoeging van PUUR Muscle mass ondersteunt een goede spieropbouw waardoor functioneel bewegen gemakkelijker gaat. PUUR Omega-3 en Doils joint ondersteunt ook de kwaliteit van de gewrichten. Bij erg veel ongemak geeft PUUR Dolor nog wat extra verlichting.

Meer lezen?

Lees ook de blogs Trots op testresultaat PUUR Glucosamine extra en Hoe kies ik de juiste glucosamine voor mijn dier en in de kennisbank over ongemak bij bewegen en bewegen bij de hond