Schone oren voor Kayjay

Rottweiler Kayjay is de grote schat van Sonja. Wat leed ze met hem mee toen bleek dat hij last van hardnekkige gisten in zijn oren. De dermatoloog schreef een zalf voor met antibiotica, corticosteroïden en een schimmelwerende stof. Die hielp goed. Maar de klachten kwamen toch steeds terug. Totdat Sonja het advies kreeg om de druppels van PUUR in te zetten. “Hij is nog nooit zo snel van zijn klachten af geweest. Vanaf nu ga ik zijn oren preventief tweemaal per week druppelen.”

Bruine smurrie en jeuk

Sonja: “Het begon een paar jaar geleden. Ineens kreeg hij last van bruine oren en merkbaar jeuk. De dierenarts spoot zijn oren uit maar verwees ons toch door naar een dermatoloog. Die gaf haar de hierboven genoemde oorzalf. Verder zijn we op haar advies van brokken veranderd en hebben we de kauwbotten en beloningen van het menu geschrapt. Kayjay krijgt nu alleen groenten en fruit en brokken met aardappelen en zalm. Daar doet hij het goed op.”

“Maar ondanks dat het helemaal weg was geweest, kreeg Kayjay begin dit jaar toch weer last van zijn oren. Een vriendin van mij, bekend met PUUR, adviseerde mij om preventief eenmaal per week te gaan druppelen. Ook dit leek goed te gaan. Tot een maand geleden. Weer werd zijn linkeroor bruin. Zijn rechteroor was schoon. Meteen heb ik de frequentie van druppelen verhoogd naar tweemaal per week en voor korte tijd de zalf van de dermatoloog.” 

“Het gaat nu al veel beter met Kayjay. Hij is rustiger en krabt niet meer aan zijn oor. Ik blijf nu voortaan preventief  tweemaal in de week druppelen. Het proces met zijn oren is nog nooit zo kort geweest, dus volgens mij werken de druppels heel goed. We zijn nu al een poosje bezig in het najaar en nog steeds gaat het goed. Juist in de seizoenswisselingen steken gisten de kop op. Hopelijk komt hij op deze manier straks ook het voorjaar goed door. Ik ben vol goede moed. ”

Werkzame bestanddelen in de druppels

Het is goed om te beseffen dat oren een onderdeel van de huid zijn. In die zin is het goed om bij klachten van het oor de huidweerstand te verbeteren. Olie met Omega-3 is hiervoor een goed basissupplement. De kruiden Smalle purperhoed (Echinacea angustifolia) versterken ook het immuunsysteem. Moerasrozemarijn (Ledum palustre) geeft verkoeling en verlichting. Ondersteunt bij een gevoelige kriebelende huid. Echte kamille (Matricaria chamomilla) kalmeert de rode en gevoelige huid en Mentholum werkt verkoelend bij kriebels. 

Meer over een natuurlijke behandeling voor de oren: