Succesvolle titersessies doe je samen!

Leestijd 2 minuten

Elke maand is het vaste prik bij dierenspeciaalzaak Via Natura in Beekbergen: met hun baas komen gemiddeld zo'n zestien honden en katten naar de maandelijkse titersessie. Saskia Kruithof is de vaste dierenarts die vlot de druppeltjes bloed afneemt en test met de VacciCheck. Hilde Muller van Via Natura is de vaste medewerkster die haar assisteert. Samen zijn ze het erover eens: het aanbieden van de mogelijkheid om een dier te laten titeren in een dierenwinkel werkt drempelverlagend.

Titeren kun je op vele plaatsen doen. In de praktijk of bij de diereigenaar thuis. Een dierenarts kan de aanvragen bundelen en als praktijk kiezen voor een vaste titerdag per week of per maand. Of hij of zij zorgt ervoor dat de VacciCheck kit elke dag op de juiste temperatuur gebruiksklaar staat, zodat er op elk moment kan worden getiterd. Er zijn veel manieren. Het aanbieden van een titersessie in een dierenwinkel is dus ook een optie. Iets wat Hilde en Saskia al sinds 2016 elke maand samen doen in de dierenwinkel Via Natura.

In een vraaggesprek delen Hilde en Saskia met NML health hoe ze dit organiseren. Een belangrijk voordeel is dat een dierenwinkel voor de meeste dieren minder vreemd is en daardoor minder spannend. Ook voor baasjes, die hun dier wel willen laten titeren maar daarvoor niet terecht kunnenbij hun eigen dierenarts, is de drempel van een dierenwinkel minder hoog dan de drempel bij een onbekende dierenarts. 

Wil je als dierenarts en dierenspeciaalzaak weten hoe het komt dat de titersessies in Beekbergen zo succesvol zijn? Lees hier de hele blog: Succesvolle titersessies doe je samen!

Wil je nog meer tips hoe je als dierenarts titersessies met VacciCheck op de kaart zet? Die vind je op onze website www.vaccicheck.nl onder Informatie dierenarts' bij informatie en literatuur. Voor deze informatie moet je wel als dierenarts zijn ingelogd op deze website. Dit is de link voor Tips voor een geslaagde titersessie. Heb je nog geen inlogaccount voor deze website? Vraag hier je account aan.