Team PUUR doet mee aan het EK Sledehonden in Zweden dit weekeinde!

PUUR Team in Zweden_NMLhealth

Even het team voorstellen:

NIELS EN CINDY

Het roedel bestaat uit 2 Greysters waar zij mee Canicrossen en in de winter rennen de honden wedstrijden voor de slee in onder andere Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Helaas heeft de hond van Cindy zich gisteren geblesseerd en kon ze vandaag niet meer meedoen.

ARD EN JESSICA

Het roedel bestaat uit een Oud Duitse Herder. Het is een gepensioneerde dame van 12 jaar, geboren op 5 november 2005 en ze is altijd een sporthond geweest. Ze doet mee aan Flyball wedstrijden, behendigheid en Canicross. Ook hebben ze een Europese sledehond. Hij heet Blade en hij is 3 jaar, geboren op 20 juli 2015. Ze doen met Blade aan Canicross en Bikejoring. Blade is een top nummer 5 hond in Nederland en staat bij CCNL 1e in de challenge. Verder hebben ze nog Fire, dat is een Alaskan hound kruising Greyster. Hij is 18 weken, geboren op 1 juni 2018. Hopelijk hun toekomstige Bikejoring hond.

WILLEM EN PAULINE

Het roedel bestaat op dit moment uit een zestal honden: 1 Mechelse herder teef, 4 jaar oud, speurhond, 1 Mechelse herder reu, 4 jaar oud, speurhond, 1 Bordeaux dog reu, 7 jaar oud. Guus. Hij heeft altijd Canicross wedstrijden gelopen, maar door blessure van Pauline niet meer. Hij gaat wel mee hardlopen maar niet in Canicross vorm. Op wedstrijden loopt een vriend van de familie met hem de Fun afstanden (1 a 2 kilometer) zoals de naam al zegt vooral voor de fun; dan is er nog 1 Duitse Staande reu, 5 jaar oud, naam: Mac, discipline: steppen; 1 Europese sledehond teef, 3 jaar, Sky, discipline: Bikejoring. Sky is een vrolijk klein lichtgewicht hondje (22 kilo) en 1 Greyster reu, 2 jaar, Sammy, discipline: Bikjoring.

Gisteren en vandaag zijn de wedstrijden bikejoren gereden. 

 

 

Houd de Facebook pagina in de gaten voor de actiefoto’s!