Team PUUR in vorm voor EK Canicross

Pauline Zwaan en Ard van Dijk_PUUR Team Canicross_NML health

Na een actief voorjaar is het nu even pauze voor het Canicross team PUUR. Ard & Jessica en Pauline & Willem en hun honden mogen even op adem komen. Maar helemaal stilzitten is er niet bij. Met wat kleinere wedstrijdjes en onderhoudstrainingen zorgen ze ervoor dat ze in conditie blijven. Natuurlijk met ondersteuning van de producten van PUUR. Zo kunnen ze straks schitteren in Chevetogne, België, op het EK Canicross. In het weekend van 18-20 oktober zal team PUUR zich melden aan de start voor de discipline Bikejoring. Een heerlijke uitdaging! 

De eerste hete weken van de zomer zijn inmiddels achter de rug. Voor team PUUR betekende dat in alle vroegte trainen. Vóór 7.00 uur gingen ze vaak al met de honden op pad. Daarna was het lekker uitpuffen en een koel plekje opzoeken. Zo houd je het wel vol in een warme zomer.

NML health vroeg Pauline Zwaan naar haar ervaringen met de supplementen. 

Met welke supplementen ondersteun je jullie honden om fit te blijven?

"Met PUUR Muscle mass en PUUR Myo / Spier zorgen we dat de spieren in vorm blijven en goed herstel mogelijk is. PUUR Magnesium geef ik voor de nodige ontspanning en het herstel. Voor de algehele conditie, souplesse, het denkwerk en het optimaal functioneren van het lichaam is Omega-3 noodzakelijk. En als het nodig is doet Vetramil honingzalf haar helende werk voor huid en vacht.

Sinds we PUUR Muscle mass gebruiken merken we echt aan de honden dat ze ‘body’ hebben gekregen. Ze zijn fit en herstellen snel na training of wedstrijd. Ze hebben ook nooit een blessure. Ondanks dat ze heus wel eens een misstap maken doordat ze de situatie verkeerd hebben ingeschat. Dat merk ik met name aan Mac. Zo hebben Mac en ik 25 mei jl. de wedstrijd in Dronten gereden, Roggebot. We hadden het technische parcours al voorgeproefd met de step. Mac wordt langzaam maar zeker weer sneller! Zo snel dat hij zonder mij de eerste heuvel over ging en braaf met de step mij op stond te wachten. In elk geval snel genoeg voor een derde plek!"

Hoe is jullie ervaring?

"Jullie hadden er al voor gewaarschuwd, maar we kwamen erachter dat op eenzelfde dag een combinatie van Musscle mass over het eten en Magnesium na het trainen een beetje teveel van het goede is. In Muscle mass zit namelijk ook al Magnesium. Onze honden raakten aan de diarree. Nu we beter doseren en spreiden is er niets meer aan de hand en zien we met toevoeging van de supplementen de prestaties toenemen."

Wat heeft jullie verrast?

"Dat de Vetramil producten zo’n fantastische werking hebben. We gebruiken de honingzalf erg veel voor zowel de honden als voor onszelf. In het bos op de hei kunnen de honden soms tijdens de training of door ruw spel zo wat oplopen. De zalf doet wonderen. Maar ook voor onszelf gebruiken we het, want ook wij presteren het om zo nu en dan de grond ‘te kussen’. Lekker smeren met de honingzalf en je ziet er al snel niks meer van. We hebben de zalf overigens ook gebruikt voor de neus van één van onze honden. Bovenop de neus was de huid erg droog en brokkelig. Na een dag of vijf smeren met de Vetramil honingzalf zag de neus er stukken beter uit. Daarnaast smeren we de Vetramil Paw Wax op de voetzolen om deze te beschermen tegen de harde en ruwe ondergrond.”

De lieve bordeaux dog Guus is helaas onverwachts overleden afgelopen juni. Rust zacht Guus... Pauline, Willem en dierenvrienden veel sterkte gewenst. 

Hoe bereiden jullie je verder voor op het EK?

“Niet anders dan anders eigenlijk. Uiteraard blijven we goed met ze trainen en zorgen we onder andere door goed voer en supplementen dat de basis goed is en de honden in optimale conditie zijn. En dat zijn ze. Dat merken we aan de prestatie en aan het snelle herstel na een training of wedstrijd. We waken er met name voor dat we er allemaal -lees de honden en wij- heel veel plezier in houden. Aan de start is het goed te merken. Dan hebben we allemaal zenuwen. We hebben samen met NML gekeken of we ze tijdens dit moment kunnen ondersteunen met één van de supplementen, maar dat heeft voor dit moment te weinig gedaan. Zodra het startsein is gegeven, hangt de lijn tussen ons in weer in de lucht en is de spanning weg. De honden willen alleen maar vooruit. Hun houding, oortjes en enthousiaste taal geven hun plezier weer. Het is echt magisch!”

Klik op de namen als je verder kennis wilt maken met Pauline, Willem en Ard en hun honden van Team PUUR.

Daar lees je ook hoe ze zich vorig jaar hadden voorbereid op de EK Sledehonden in Zweden in juni 2018 en de canicross wedstrijd in Boschoord in september 2018. Voor een terugblik kun je hier klikken. 

Natuurlijk wenst NML health deze kanjers op het EK in Chevetogne heel veel succes! Wij hebben er in ieder geval alle vertrouwen in!

Benieuwd naar hoe de rest van dit Canicross jaar eruit ziet? Neem een kijkje op Canicross Nederland