Terugblik Horse Event 2018

Het was even wennen, deze nieuwe locatie, maar heel gunstig voor mij persoonlijk vanwege de afstand. Ik denk dat Horse Event uit zijn jasje was gegroeid op de oude locatie, maar als je hoort dat al zo lang van tevoren zaterdag uitverkocht is, vraag je je af of we hier niet ook al “uit de locatie zijn gegroeid”. Hoe groot kan het worden/ hoeveel mensen laat je toe, dat het voor iedereen nog leuk is? Expo Haarlemmermeer biedt in ieder geval ruimte, maar dan lever je wel een beetje in op het “knusse” en “gezellige” van de oude locatie (dit vertelden bezoekers mij). Zaterdag was er voor zowel bezoekers als standhouders geen doorkomen aan met de auto, dus werden er pendelbussen ingezet. Dit leidde wel eens tot frustraties, zeker omdat bezoekers hierdoor shows misliepen.

De bezoekers waren erg divers. Wat ik erg leuk vind, is dat veel bezoekers paardenliefhebbers zijn die onze producten al eens hebben gebruikt of iemand kennen die ze gebruiken. Ik kreeg veel vragen over producten, maar ook heel veel verhalen van mensen die naar tevredenheid onze producten gebruiken. Ik vraag klanten om hun reviews te plaatsen op Facebook PUUR paard, zodat andere lezers/ paardeneigenaren dit ook kunnen lezen en wellicht iets herkennen in deze stukjes. De top 3 verkochte producten waren wat mij betreft: PUUR Hormone balance, Phytonics Gluco balance en Phytonics Strezz en natuurlijk de Vetramil 30 gram. En ja, dat zijn 4 producten in plaats van 3, maar er was zoveel belangstelling voor dat ik niet kan kiezen. Ook voor de PUUR Magnesium, PUUR Muscle mass en de nieuwe Phytonics Hypo balance was veel belangstelling, dus voor je het weet heb je een top 10!

Ik heb weinig kunnen zien in de sportpiste door drukte in de stand, maar ik kwam tenslotte voor de stand. Ik was sterk onder de indruk van Pierre die heel vroeg in de sportpiste ging trainen met zijn Highland paarden: WOW! Er waren twee wat tegendraads, mooi om te zien hoe hij daar mee omgaat. Rustig en geduldig, het blijven paarden tenslotte en geen machines. Alizee Froment, het voltige team, Bastiaan de Regt en de Pas de deux van de Spaanse paarden, ik zag er flarden van, maar vond het allemaal indrukwekkend. Gelukkig kun je Britt ook volgen als je niet kunt kijken, want je kan haar horen, erg grappig en leuk!

Mijn persoonlijke hoogtepunt van Horse Event? Ik weet hoe wanhopig je kan worden als eigenaar van een paard met jeuk. Op deze dagen heb ik van meerdere eigenaren gehoord dat ze door een combinatie van aanpassing van management en onze producten de paarden na drie jaar grotendeels zonder eczeemdekens konden houden.

Ik kijk uit naar volgend jaar, dit evenement zal in goede banen geleid moeten worden om iedereen blij te houden, misschien nog een extra dag erbij?