Terugblik op de Canicross wedstrijd in Boschoord

Allereerst hulde aan Hermien en Barry, alle vrijwilligers, de deelnemers en restaurant Grenzeloos en ZO voor de geweldige organisatie en de goede sfeer! Zonder jullie was deze geslaagde dag niet mogelijk geweest.

Op 30 september vond de Canicross wedstrijd plaats in Boschoord. Wij volgden een aantal deelnemers in verschillende disciplines voorafgaand aan de wedstrijd en in deze terugblik vertellen zij hoe het is gegaan.

 

Sanne Visser – categorie: Stepjoring

“De wedstrijd in Boschoord was een groot succes! Ik was de eerste start in de categorie Stepjoring en heb de korte afstand in een tijd van 7.08 rondgestept! Hiermee heb ik een 4e plaats behaald en een enorm gave Vetramil emmer vol supplementen gewonnen. Bij het onderdeel Canicross korte cross ben ik voor het eerst gestart, ik heb een mooie tijd gelopen en ben meer dan tevreden naar huis gekeerd! 

Groetjes Sanne! 

Poot van Duke & Flip”

 

Shelley Vlasveld – categorie: Canicross

“Eindelijk was het zover, de PUUR Run in Boschoord. Een dag met prachtig weer, leuke mensen om me heen en veel zin om te starten. En omdat ik Canicrossen zo leuk vind, ben ik maar liefst drie keer aan de start verschenen. De lange cross met hond Lola die ik mocht lenen, de korte cross met mijn eigen hond Jazzy en ook nog de Funcross met mijn kleine Goku. Voor alle honden de eerste keer dat ze meededen en ondanks dat ze het spannend vonden, hebben ze het ook heel goed gedaan. Het was een mooie route en we hebben heerlijk kunnen genieten. Top georganiseerd en op naar de volgend keer!

Groetjes, Shelley Vlasveld”

 

Deze prachtige foto's zijn gemaakt door "My name is Lola" en zij schreef ook een leuk stuk over de Cancicross: http://asparkleofdanisworld.blogspot.com/

Ard van Dijk – categorie: Bikejoring en Stepjoring

“Met de camper aangekomen in Boschoord, hebben we op een prachtige locatie mogen slapen. We hadden de weker om 07:00 gezet, zodat we - omdat we wat langer zijn dan de gemiddelde auto - een goede parkeerplek konden bemachtigen. Na een kop koffie nogmaals het parcours verkend en een kleine lus was er vanwege de warmte uitgehaald. De korte afstand ook nog eens gereden, omdat ik ook meedeed met de step. Het weer was goed en we hadden er zin in. Bij de step heb ik een mooie 4e plaats behaald, dat had een 3e plek kunnen zijn maar door een ruiter en een 2 span op het parcours was er even oponthoud, maar dat kon de pret niet drukken. Agusta had gepresteerd naar zijn kunnen we waren beide zeer tevreden. Toen was het opmaken voor de volgende start - de bikejoring. Blade had er enorm veel zin in en dat liet hij horen ook bij de start. Het stukje Alaskan Husky kwam naar boven. Direct voor ons startte een dame met een Golden retriever, maar deze ging niet zo voortvarend van start. Even speelde de gedachte “dat gaat een probleem worden als het stukje singletrack start”, maar de dame in kwestie maakte keurig plaats. Blade was geheel in zijn sas en we konden samen het parcours afleggen met een gemiddelde snelheid van 29,6 km/uur. Dit resulteerde in een mooie 1e plek. Voor ons was het weekeinde zeer geslaagd. Helaas kreeg het weekeind een bittere nasmaak doordat Agusta op maandag morgen geheel onverwacht kwam te overlijden.

Vriendelijke groet,

Ard”

Hedwig Slabbekoorn – fysiotherapeut

"Het was een leuke en vruchtbare dag. Het was heel leuk om met de dierenarts en NML health samen te werken. Ik mocht de gang analyse doen en daardoor heb ik veel honden zien gaan en kunnen voelen. De meesten waren dik in orde en mankeerden niks. Hier en daar was de bespiering wat matig en heb ik ze hierin advies gegeven. Niet één waarvan ik vond dat die niet mocht lopen! Ik kreeg van verschillende deelnemers de opmerking: "joh wat goed dat dit zo grondig gecheckt wordt allemaal". 

Hartelijke groet,

Hedwig Slabbekoorn”

Hermien Beijl – initiatiefneemster, enthousiasteling, Canicrosser

“De aanloop was spannend, want het evenement organiseren bracht heel veel werk met zich mee. Maar door de juiste mensen om me heen te verzamelen, lukte het dan toch om een wedstrijd gestroomlijnd te laten verlopen.  Het was een mooie dag, goed weer en we kregen veel positieve reacties. Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten maar ik ben in ieder geval erg blij met hoe het gelopen is.

Het feedbackformulier is door velen ingevuld en daar hebben we veel tips uit gehaald. Voor degenen die het formulier nog niet hebben ingevuld: dit is de link: https://www.survio.com/survey/d/C1N8O9V0F3A9V4L3Q

Het formulier is anoniem, want het gaat om de verbeterpunten en het maakt ons niet uit van wie het komt. 

Wie weet gaan we bij genoeg positieve feedback over stag om het nogmaals te organiseren..

Groetjes,

Hermien”

Geniet na van alle foto's in ons Facebook album!