Terugblik op Voorjaarsdagen 2019

En dan zijn ze weer voorbij. Afgelopen dagen 10-12 april, stroomde de Fokkerhal in Den Haag vol met standhouders en bezoekers van de European Veterinary Conference 2019. In Nederland beter bekend als de Voorjaarsdagen. Dierenprofessionals kregen alle gelegenheid om elkaar te ontmoeten en/of lezingen bij te wonen. Op de Expo was het gezellig druk. Zeker de eerste dag.

Donderdag 11 april was de eerste dag van de Voorjaarsdagen, waarbij zowel de beursvloer als de lezingen geopend waren voor het publiek: dierenartsen en paraveterinairen. De dag begon rustig, maar in de loop van de ochtend kwamen er toch behoorlijk wat bezoekers om NML’s dierenarts Paulien Visser vragen te stellen over de VacciCheck en TetaCheck. Ook de lezing van Dr. Herman Egberink over titeren met de VacciCheck, werd erg goed bezocht. Intussen hadden Irene Rol en ik het druk om bezoekers van onze stand te vertellen over de vele andere producten van NML health. Er was veel interesse vanuit paarden- en gemengde praktijken voor de Hypo balance van Phytonics (ter ondersteuning bij PPID). Ook het nieuwe product bij luchtwegproblemen, de Phytonics Respiration support kon op veel belangstelling rekenen.

Uit de praktijk

Dit congres is bij uitstek de plek om verhalen uit ‘de praktijk’ te horen. En misschien zelfs een beetje heimwee te krijgen naar de bijzondere momenten die je als dierenarts en paraveterinair tijdens je werk kan hebben. Veel goede verhalen en ervaringen met de Cholodin - waarbij het opviel dat vooral oudere dierenartsen het product goed schijnen te kennen! - en natuurlijk de Doils. En hoe leuk is het om te horen dat bij Stichting AAP de Vetramil enthousiaste gebruikers heeft. Primaten reageren blijkbaar prima op medicinale honingproducten! Ook met de PUUR Psyllium boekt AAP goede resultaten.

Van een dierenarts verbonden aan een dierenasiel, hoorde ik over ervaringen met de PUUR L-Lysine bij asielkatten. En ja, zelfs de PUUR Matatabi! Deze kauwstokjes helpt katten in een stressvolle situatie en omgeving, dus zeker ook daar!

Onbekende dingen

Tijdens deze dagen hoorde ik weer dingen die ‘nieuw’ zijn voor mij.

Wist je dat er katten zijn die de Cholodin niet zo opeten? Mijn eigen kat gooit het liefst het potje van het aanrecht om de tabletjes te pakken te krijgen. Daar hoef ik niets extra’s aan te doen.

En dat een fokker van Australische Kelpies supergoede resultaten heeft met de PUUR Pseudopreganancy en dat ze die druppels nu al voor meerdere generaties gebruikt?

En dat ook in Maleisië belangstelling is voor de VacciCheck?

En dat ze in Turkije alles willen weten van de Phytonics Gluco balance en Hypo balance?

Rustige vrijdag

Vrijdag 12 april was het beslist stiller op de beursvloer en in de zalen van de sprekers. De contacten zijn er niet minder om. We hebben leuke gesprekken met onder meer de Vedias, de organisatie voor paraveterinairen. Deze groep was trouwens beter dan dierenartsen vertegenwoordigd op deze dag. Ik hoorde veel lof over de lezingen van de DANS (Dierenarts Assistente Nascholings Dagen). Die werden hier ook gehouden. 

De fantastische catering waar de Voorjaarsdagen inmiddels wel een beetje beroemd om zijn, maakte deze dagen nog mooier! Al met al een gezellig en waardevol evenement! 

Sandra, PUUR voor dieren