Trimster Serena over Espree in haar salon

Leestijd 2 minuten

Sinds 2016 is Serena de Jonge de trotse eigenaresse van Trimsalon Beautify in Westervoort. In NML heeft zij een fijne samenwerkingspartner gevonden in de natuurlijke verzorgingslijn van Espree. 

Puppy gewenningsbeurtje

Serena van Trimsalon Beautify uit Westervoort heeft het er maar druk mee. Pups komen voor een kennismaking langs en worden gewend om op de tafel te staan en dat er handen bij de voetjes en snoetjes komen. Zij heeft een succesvol stappenplan ontwikkeld, zodat diereigenaren thuis kunnen oefenen met bepaalde aanrakingen. Dat werkt erg goed, geeft Serena aan. "Daarnaast is het heel belangrijk dat ik relaxed ben tijdens de gewenningsbeurt en de behandeling. Honden voelen dit haarfijn aan, dus ik zet alles op alles voor een ontspannen sfeer. Zo zorg ik dat de hond het bezoek aan mijn trimsalon zijn of haar hele hondenleven als fijn ervaart."

Op zoek naar de juiste shampoo

Tijdens haar zoektocht naar een nieuwe shampoo heeft Serena zich online georiënteerd. Espree heeft zij vaker te horen gekregen via collega’s en haar nieuwsgierigheid was aangewakkerd. Serena: "Wat mij het meeste aanspreekt zijn de ingrediënten. Er zitten namelijk geen chemische bestanddelen en parabenen in. De geur is goed, niet overdreven geparfumeerd, de uitstraling is mooi en het gebruik in de salon is erg prettig."

Veilig en effectief

Als er ‘rijpe’ plukhonden bij Serena binnenkomen, wast zij deze van te voren met de neutrale Hypoallergeen shampoo in verband met de huid die overprikkeld kan raken. De structuur van de vacht verandert niet waardoor het plukken ook niet belemmerd wordt. Bovendien let Serena goed op dat de huid tijdens deze behandeling niet teveel belast wordt door de hond pas te plukken als deze goed 'rijp' is. Een oplettende trimster voorkomt zo trimkoorts. 

Ik constateer, adviseer en stuur door

Serena: “Ik kom heel veel honden tegen zoals Boomers en Doodles met huid-, vacht- en oorproblemen”.  Ik zie in de praktijk ook regelmatig gekleurde oren en pootjes, naast de vele oorontstekingen en roodbruine, pijnlijke nagelriemen. “Ik signaleer dan het probleem en adviseer de eigenaar langs te gaan bij de dierenarts voor een juiste diagnose. Dat voel ik echt als mijn taak in de zorg rondom het dier dat ik behandel. Door het intensieve contact tijdens de behandeling constateer ik vaak problemen die de eigenaar zelf nog niet heeft ontdekt. Het gaat ook om de boodschap die je brengt”. 

Haar favorieten

Dat zijn toch wel de milde combinaties van de Rainforest shampoo en -conditioner, Silky show shampoo en -conditioner en de Puppy & kitten shampoo. In de salon is het gebruik van de gallon met de handige pomp ontzettend fijn. 

In de omgeving van Arnhem op zoek naar een trimsalon? Bekijk de site van Trimsalon Beautify of op Facebook/trimsalon.beautify of Instagram/trimsalon_beautify