Weer thuis van vakantie, hoe is het gegaan?

We zijn weer thuis, na geweldige weken in Denemarken, Oostenrijk en Zwitserland, waar we tussen de agilitywedstrijden door, heerlijk in de bergen hebben gewandeld met onze twee meiden BATty en Ziva van het Blazing Amber Team. Het heeft even geduurd om na de vakantie weer te settelen in de dagelijkse rush, maar nu gaan de dagelijkse beslommeringen weer door als vanouds.

Tijd om even te reflecteren. Hoe is alles gegaan, ging het zoals ik verwachtte?

In topvorm

De weken voor de vakantie merkte ik dat Ziva wat afwezig was, ook tijdens de wedstrijden. Het duurde even voordat ik door had wat het kon zijn. Maar toen ik mij realiseerde dat ze al bijna 9 jaar oud is en in agilityland dus eigenlijk al senior is, heb ik haar elke dag één Cholodin tablet gegeven. En ja, het hielp, ik had mijn Ziva na twee weken weer terug: lekker alert en wakker samen met mij agilitywedstrijden lopend. De wedstrijden verliepen goed ondanks de hoge temperaturen van 35 graden. Ik kon de honden goed koel houden in de camper.

Ziva, mijn super Mechelaar, heeft weer top gepresteerd op onze vakantie en is zelfs Deens Agility Kampioen geworden door 3x dit titelpunt op haar naam te zetten. Op het Europees Kampioenschap in Oostenrijk hebben we helaas de finale niet gehaald, maar dat kwam meer door mijn problemen met de warmte dan dat zij het niet goed deed. Ik moet toch eens kijken wat ik aan mijn concentratie tijdens warm weer kan verbeteren. In Zwitserland bij de Swiss cup van 6 dagen hebben we de finale wel gehaald, en meerdere keren tijdens die week een podium gepakt.

BATty, de kleine Manchester Terriër, heeft haar buitenlandse Agility debuut gemaakt. In Denemarken ging het vooral om te oefenen in wedstrijdsituaties en twee weken later in Zwitserland heeft ze heel knap zelfs podia en leuke prijzen gehaald in haar klasse. 

Zwerven door de bergen

Het leukste van de vakantie was toch die mooie wandelingen door de bergen met de meiden: wat een rust, wat een uitzicht en wat lopen de honden netjes en goed mee. Ik heb zelfs een heupgordel gekocht en de meiden liepen trots voorop de berg op en af. Ik heb helaas BATty nog niet kunnen overtuigen dat zwemmen wel heel leuk is.

Ziva daarentegen zwom volop, wandelde en haalde helaas ook twee voetzolen open op de hete stenen. Dat betekende een vroegtijdig einde aan de wandelingen en we besloten maar vast door te rijden naar Zwitserland in de hoop dat een aantal dagen rust haar pootjes op tijd zou doen helen. Gelukkig, met een streng beleid van alleen naar buiten op stenen met een schoentje aan en met de PUUR Trauma en de medicinale honingzalf Vetramil in de avond, waren haar pootjes op tijd genezen voor de wedstrijden. Ziva heeft een goed onderhouden gestel, dat snel kan herstellen bij blessures. Dat bleek ook nu weer. Al mijn honden krijgen dagelijks de PUUR Muscle mass en de Doils Vital olie gesupplementeerd, dat maakt ze toch weerbaarder.

Geen ongemak door loopsheid

Wanneer je echt geen loopse hond wilt hebben is dat tijdens de vakantie en natuurlijk overkwam het BATty. Gelukkig duurde haar loopsheid niet lang en had ik ter voorbereiding nu de PUUR Pseudopregnancy / Schijnzwanger mee en kon ik meteen beginnen. Bij haar vorige loopsheid kreeg ze flink opgezette tepels, en na de loopsheid was ze er toch een aantal weken flink vervelend onder. Nu gelukkig niet: BATty doorliep een normale loopsheid en had nadien geen vervelende gedragingen of opgezette tepels en vulva. Toch blij dat ik goed voorbereid op vakantie ga.

Nu zijn we ons weer aan het voorbereiden op onze reis naar Noorwegen. Zowel BATty als Ziva doen mee aan de Norwegian Open in Kongvinger ( nabij Olso). Dat wordt een geweldige reis: met de boot van Duitsland naar Zweden en dan rijden we door Zweden naar het noorden… hopelijk zien we onderweg nog wat elanden. Dat zou geweldig zijn!

Wie is Katja Slippens?

Katja Slippens is sinds 2001 actief in de agilitysport. Als trainer geeft zij les in Agility op locatie bij verenigingen en stichtingen. In 2015 werd Katja met Ziva haar Mechelse Herder Wereld Kampioen Agility. In 2016 startte zij in Almere met haar partner Tom Stricker haar eigen hondenschool Blazing Amber Training. Hier kan de sport Agility op verschillende niveaus worden beoefend: van puppycursus tot recreatief en competitief. Katja volgt elk jaar meerdere keren seminars van andere vooruitstrevende handlers uit de hele wereld en gebruikt deze kennis in de training van haar eigen honden. Bij Blazing Amber training staat het plezier in het samenspel tussen baas en hond centraal.