Zink en zwavel. een ideale combinatie

Leestijd 2 minuten
paard in plas

Zink en Zwavel voor uitwendig gebruik

Als de weersomstandigheden natter worden en de kootholtes van paarden veelvuldig worden blootgesteld aan nattigheid is een pasta met Zink en Zwavel zeer geschikt om als uitwendige behandeling toe te passen. 

Symptomen

Korstjes, kloven, vochtig eczeem en een verdikte huid in de kootholte. De uitwendige toepassing van zink en zwavel is zeer effectief bij natte wonden die veroorzaakt worden door een bacteriële, virale of schimmelinfectie of een combinatie hiervan. Ook als de oorzaak niet helemaal duidelijk is maar de genoemde huidproblemen er wel zijn.

Ondersteun de huid

Door de indrogende werking op de huid en eventuele wond zal de hoeveelheid wondvocht afnemen. Wondvocht is nodig voor de genezing van een wond. Maar een teveel aan wondvocht vormt een voedingsbodem voor micro-organismen, waardoor de genezing verslechtert en langer duurt dan gewenst.

Een pasta met Zinken Zwavel aangevuld met echte Kamille, MSM en Vitamine E werkt wond- herstellend. Jeneverbes en Tea tree olie zorgen bovendien voor het antibacteriële en schimmelwerende effect. Zo’n pasta kan bij paarden effectief worden ingezet bij mok, maar ook bij regenschurft en eczeem. Bij rotstraal met een watje de pasta aanbrengen in de straalgroeve, de ervaring is dat dit heel goed blijkt te werken.

De combinatie brengt de oplossing

Voor het beste resultaat behandel je het paard, naast uitwendig, ook inwendig.  Een inwendige druppel voor een betere zwavelstofwisseling van de huid, dus met Zink en Sulphur in een verdunning, stimuleert het lichaam om de problemen van binnenuit aan te pakken. Een combinatie, met een weerstand-ondersteunend supplement, zal een snellere genezing tot gevolg hebben. Vergeet voortaan niet om vóór de vochtige periode aanbreekt een detox-kuur te geven, zodat het lichaam van je paard beter voorbereid is op de seizoensinvloeden.