Ervaringen PUUR Veg Omega

Voor ROS getest

Paardenmagazine ROS laat zijn lezers producten testen. In editie 1 van december/januari 2018 wordt in samenwerking met NML health PUUR Veg Omega getest. Zie hieronder de reviews vanuit het ROS magazine.

Bekijk hier het hele artikel: 'Voor ROS getest'

 

Annedee Lamers: ‘Mijn pony was alerter en energieker’

“De afgelopen weken heb ik mijn pony Mira PUUR Veg Omega gegeven als aanvulling op het (kracht)voer. Ik ben zelf tevreden over het product! Mira kan soms nogal kieskeurig zijn, maar deze olie at ze samen met haar brokken gelukkig met smaak. Doordat het de afgelopen tijd ’s nachts al flink kon afkoelen en het weideseizoen afloopt, was dit een goede aanvulling. Zo kun je ze, zeker in de overgangsperiode, goed ondersteunen. In het begin moest ik een beetje zoeken naar de juiste hoeveelheid en rustig opbouwen. Het zou dan ook handiger zijn als er bijvoorbeeld een maatbekertje bij geleverd zou worden. Dit miste ik nu wel. Ik merkte aan haar gedrag zeker dat Mira wat alerter en energieker is! Daardoor was ze bijvoorbeeld ook scherper tijdens het rijden. Dit brengt wel met zich mee dat de juiste dosering belangrijk is, zodat ze ook niet té energiek worden.  Zo kun je zelf bepalen wat goed is voor jouw paard. De prijs/kwaliteitverhouding klopt ook. Je doet best lang met een flesje en in verhouding met andere producten is dit het zeker waard. Dit product is precies voldoende om ze net iets extra te geven. De komende tijd blijf ik het zeker nog doorvoeren als ondersteuning naar de winter toe!” 

Kim Greuter: ‘Het houdt haar gewrichten soepel’

"Een tijdje geleden ben ik begonnen met het bijvoeren van het supplement PUUR Veg Omega. Mijn jonge merrie zat wat slecht in haar vacht en kon wel wat extra's gebruiken. Naast het feit dat ze de olie erg smakelijk vindt, lijkt het zeker een positief effect te hebben. Ze is nu gemakkelijker haar vacht aan het wisselen en glimt je tegemoet. Hoewel ik niet zeker wist of PUUR Veg Omega zichtbaar zijn werk zou doen, heeft mijn paard wel degelijk een positieve verandering doorgemaakt. Naast de verbeterde vacht, houdt het haar gewrichten ook soepel, ondanks de gure weersomstandigheden op het land. Zeker omdat mijn jaarling nog volop in de groei is en zich ook met lage temperaturen warm moet houden, kan ze alle hulp gebruiken en bied ik haar deze graag door middel van PUUR Veg Omega. Ik ben erg tevreden over het product en ondersteun haar hier graag mee.”

Hellen van de Graaf: ‘Het verharen ging veel sneller’

“Sinds enkele weken testen we PUUR Veg Omega, een product wat in olieachtige vorm over het voer gegeven kan worden. Ik heb het product gebruikt voor mijn paard Ginger omdat zij in het na-jaar wel een extraatje kan gebruiken. Ginger is een koudbloed kruising, waarschijnlijk Clydesdale x Irish Cob. Ze wordt sober gevoerd. We scheren haar niet, en ze heeft ook geen dekens. Voor de nacht staat ze op stal. Wat ik vooral merkte met het gebruik van PUUR Veg Omega, is dat het verharen veel sneller ging. Ginger heeft nooit een hele wollige vacht, maar hij is wel degelijk dik en vooral dicht. Dus als ze eenmaal gaat verharen, is dat een flinke klus. Het product is makkelijk te gebruiken. De dosering staat aangegeven in eetlepels voor een paard. Die heb ik niet altijd bij de hand, dus ik doseerde uit de losse hand. Een maatcupje zou best handig zijn in de verpakking. Verder werd het door Ginger makkelijk opgegeten over haar voer. Ze is een kieskeurige eter, maar dit product heeft niet een hele specifieke geur, kleur of smaak. Als je paard olie kent als substantie, dan zal het geen enkel probleem zijn. Dus positief! Voor 500 ml betaal je 24.95 euro, één eetlepel is 15 ml dus voor een paard kun je ongeveer zestien keer doseren. Wat er verder in de bijsluiter staat, is dat PUUR Veg Omega voor soepel bewegen, voor een gezonde huid en vacht, bij verharing tijdens de seizoenswisselingen, voor een heldere geest en alertheid en voor meer energie is. Ik heb dus al-leen het verharen en de huid goed kunnen volgen, de rest dat heb ik niet echt opgemerkt, dat ze meer energie had of alerter was. We hebben gedaan wat we normaal ook allemaal doen en daar geen bijzonderheden in ontdekt. Misschien als je dit voor langere tijd gebruikt, dat je dan daarin ook verschil zal merken.”

Bianca Schipper: ‘Ik ga het langer testen’

"Omdat mijn Fries wat tekort komt met alleen een vitaminebrok, had ik haar al op een omega-olie staan. Daarom is het ook wat lastiger om in zo'n relatief korte periode een goed oordeel te geven.
De olie ziet er helder uit, ruikt neutraal en wordt met smaak opgegeten. Het zou handig zijn als de fles een doseerdop zou hebben. Ik ben altijd erg te spreken over de producten van PUUR, dus ik was erg positief dat ik dit product mocht testen. Na gebruik kan ik in ieder geval met zekerheid zeggen, dat Fenna glanst als een spiegeltje. Iets vraagtekens zet ik bij het feit dat ze erg schuurt bij haar manen. De testperiode valt ook precies in een wat warmere periode, dus ook dit kan het schuren verklaren. Verder valt op dat zij iets heter lijkt te zijn. Nu kan iets meer energie bij mijn trage Fries niet zo’n kwaad, maar vraag me wel af of dit door haar aankomende hengstigheid kwam of door de olie. Al met al vind ik het moeilijk om een objectief oordeel te vellen. In de komende periode ga ik het product zeker verder gebruiken en vergelijken met mijn vertrouwde product, om duidelijkheid te krijgen.”

Lees ook de column "Weerstand verhogen" van Irene in ROS